Publicitat
Publicitat

ERC vol crear una gran àrea econòmica que permeti gestionar millor els recursos

Dins de les tres àrees de treball en què preveuen estructurar l'Ajuntament, en volen crear una que englobi la promoció i dinamització econòmica

La candidatura d'ERC a la Seu d'Urgell ha presentat aquest dijous les seves propostes en matèria econòmica. En aquest sentit, dins de les tres àrees de treball en què preveuen estructurar l'Ajuntament, en volen crear una que englobi la promoció i dinamització econòmica per poder “gestionar millor els recursos disponibles en aquest àmbit”.

La número 2 de la candidatura d'ERC, Berta Vidal, ha desglossat el pressupost del consistori d’enguany, consistent en 11,8 milions d’euros (sense incloure les empreses públiques i patronats municipals). D’aquest global, Vidal ha assenyalat que un 46% està destinat a cobrir despeses de personal, gairebé 5,5 milions; que aproximadament 1 milió es destina a pagar subministraments; i 1,3 milions cobrirà endeutament i interessos. Per tot plegat, des d'ERC consideren que “un cop restades aquestes partides de caire més estructural, els recursos disponibles per a les accions adreçades directament a la ciutadania, representen un import massa petit des del nostre punt de vista”. I per això treballaran per “invertir aquesta tendència percentual per poder incrementar les darreres partides”.

ERC defensa també que “cal promoure la formació dels treballadors municipals per tal de fer-lo més versàtil i polivalent, fet que en alguns casos podria permetre prescindir de serveis externs. Petites accions com aquesta, facilita una millor gestió dels recursos disponibles.”