Publicitat
Publicitat

ERC vol donar ús a la zona de l'Horta del Valira per evitar la seva degradació

També proposa dotar d'equipaments la plaça Joan Sansa

El candidat d'Esquerra Repúblicana a l'ajuntament de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, ha presentat aquest divendres, a la zona de desenvolupament urbanístic de l’Horta del Valira, algunes propostes urbanístiques i de millora de la via pública. Viaplana ha exposat la imminent urgència de mantenir i donar ús a aquest sector de la població per evitar una major degradació dels espais. En aquest sentit, proposa una mediació amb els propietaris de parcel·les per tal de garantir que mantinguin el seu espai en condicions salubres i que es puguin dur a terme cessions o lloguers simbòlics per fer-hi activitats, com podrien ser horts adreçats a la ciutadania.

D'altra banda, Francesc Viaplana també ha parlat de la plaça Joan Sansa, on troba complicat que qualsevol habitant de la zona pugui creure’s encara propostes d’urbanització de la plaça després de gairebé vint anys de la seva construcció. ERC proposa dotar la plaça d'equipaments lúdics i esportius de lliure accés.

Referent a la via pública, ERC la Seu proposa canviar el sentit de circulació del carrer Major per tal de facilitar l’estacionament a l’aparcament Doctor Peiró quan els vehicles no trobin aparcament al carrer major, així com també la direcció del carrer camí de la Palanca, facilitant l’accés de visitants al centre de la ciutat. També proposa gestionar directament des de l’Ajuntament la zona blava i poder així realitzar campanyes i promocions, conjuntament amb comerços i establiments d’hostaleria, per tal de promocionar i dinamitzar millor el centre de la ciutat.

En matèria d’habitatge, la formació es compromet a prioritzar la rehabilitació al centre històric abans que la nova construcció i mediar amb els bancs i propietaris d’habitatges desocupats per fomentar-ne el lloguer social.