Publicitat
Publicitat

ERC de la Seu neteja l'entorn de la font de Sant Feliu de Castellciutat

L’acció s'ha emmarcat en la del 'Let’s Clen Up Europe!', la jornada europea per a la neteja d’entorns natural

La Seu d'Urgell.- ERC la Seu ha organitzat aquest diumenge al matí una jornada de treball en què ha realitzat l’arranjament de la font de Sant Feliu de Castellciutat. L’acció s'ha emmarcat en la del 'Let’s Clen Up Europe!', la jornada europea per a la neteja d’entorns naturals. El candidat a alcalde, Francesc Viaplana ha explicat que han triat aquesta ubicació perquè “en una de les trobades que hem fet el darrer any i mig, alguns veïns de Castellciutat ens van exposar l’estat de degradació en què estava la font, i en lloc de posar-ho al programa com una proposta més, vam decidir solucionar-ho amb les nostres pròpies mans.”

El candidat ha explicat que “a Castellciutat s’hi ha fet moltes promeses els darrers anys però la realitat és que està molt abandonat”. ERC creu que el poble té un gran potencial turístic i per això proposa la creació d’un itinerari cultural pels indrets històricament més rellevants, fer una intervenció d’embelliment de la plaça de l’Arbre, i una reordenació de la circulació amb carrers de sentit únic per a l’entrada i sortida del poble. També proposa la recuperació del camí vell d’Arfa per crear una altra volta verda per al senderisme.

L’alcaldable d’ERC considera que la inversió real en medi ambient no cal que sigui molt quantiosa, però que cal que estigui ben gestionada. La formació republicana proposa per a la cura del medi ambient accions concretes com practicar la gestió forestal a les propietats de l’Ajuntament, potenciar un bosc de ribera amb arbres autòctons i no invasors, campanyes periòdiques de neteja a les lleres del riu, la recollida de les aigües pluvials per a la utilització del reg i neteja de la ciutat i, finalment, la proposta principal en què basa part del seu programa, “l’obtenció d’energia a través de la biomassa amb l’ús de calderes per abastir els equipaments municipals i distribuir energia a les llars on sigui possible”