Un total de 37 municipis acolliran el FeMAP 2018

Saldes, Bellver de Cerdanya i Llavorsí s'incorporen al Festival de Música Antiga dels Pirineus

Saldes, Bellver de Cerdanya i Llavorsí s'incorporen, aquest any, a la llista de poblacions que cada estiu acullen algun dels concerts del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). L'any passat es van programar 49 concerte en 34 municipis i enguany el festival continua creixent, arribant a la vuitena edició, amb 37 municipis implicats.

Aquest 2018 serà la comarca del Berguedà la que sumarà una nova incorporació. A part d’Avià, Bagà, Berga i el Niu de l’Àliga, que repeteixen l’experiència i es consoliden en el marc del festival, el municipi de Saldes, al peu del Pedraforca, s’obrirà al món de la música antiga. Pel que fa a la Cerdanya, sumarà ja el seu cinquè municipi integrant, a part de Puigcerdà, Alp, Fontanals i Llívia, que repeteixen d’edicions anteriors.

Quant al Pallars Sobirà, la nova incorporació convertirà aquesta comarca en una de les més implicades en el festival. A banda de Llavorsí, des de fa anys l'esdeveniment se celebra també a Espot, Esterri d’Àneu, la Guingueta d’Àneu, Alt Àneu, Sort i Tavascan. La incorporació de Llavorsí és significativa per l’arrelament que demostra tenir el festival en aquest territori del Pirineu, i ajuda a refermar una de les edicions més participades, amb un total de 37 pobles i ciutats.

El FeMAP encara així la seva 8a edició com un dels referents de la música antiga a nivell europeu, i una aposta que combina l’art, el turisme, l’educació i la integració social. El festival organitza, del 29 de juny al 26 d'agost, un total de 52 concerts, repartits per les comarques i territoris que l’integren: la Cerdanya, l'Alt Urgell, el Berguedà, el Ripollès, el Solsonès, la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Roselló i l’Alta Cerdanya, a més d’Andorra.

Al Principat, enguany els concerts tindran lloc a Ordino, Encamp i Escaldes-Engordany.