Publicitat
Publicitat

El FeMAP programa 45 concerts a 26 poblacions d'Andorra, França i Espanya

El pressupost del festival puja a 325.000 euros i posarà a la venda un aforament global de 8.700 entrades

El Quartet Casals obrirà el pròxim 3 de juliol la cinquena edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), que ha programat un total de 45 concerts, i que per primera vegada incorpora un municipi de la Cerdanya francesa, Bourg Madame, a banda d'altres noves incorporacions com Encamp, Canillo, Sant Llorenç de Morunys i Sant Joan de les Abadesses. Al festival hi participen 26 poblacions del Pirineu pertanyents a tres estats diferents: Espanya, França i Andorra. El pressupost del festival puja a 325.000 euros i posarà a la venda un aforament global de 8.700 entrades.

El llaütista Hopkinson Smith interpretarà els dies 16 i 17 de juliol (Ordino i Avià) obres de John Dowland, Anthony Holborne i John Johnson. D'altres intèrprets destacats són Andreas Prittwitz & Lookingback Baroque Orchestra (22 i 23 de juliol a Castellciutat i Bossòst) i l'Orquestra Barroca de Sevilla (31 de juliol, 1 i 2 d'agost a Tremp, Berga i Puigcerdà).

La violinista barroca Lina Tur Bonet, acompanyada per Kenneth Weiss i el violoncel barroc de Sebastian Hess, rescataran els dies 21 i 22 d'agost a Sorpe i Ripoll obres oblidades de Vivaldi, les denominades sonates de Graz, inèdites fins ara i compostes pel compositor venecià a la cort de Mantova entre 1718 i 1720, mentre escrivia les 'Quatre Estacions'.

El Cor Infantil Amics de la Unió, la Coral Cantiga, Euskal Barrokensemble, els violagambistes Fahmi i Rami Alqhai o el duo format per Arianna Savall i Petter Udland Johansen són altres formacions que intervindran en el FeMAP.

El festival dedica dues terceres parts de la programació als músics catalans, entre els quals figura el violoncel·lista Arnau Tomàs, que els dies 13 i 14 d'agost interpretarà les suites per a aquest instrument números 3 i 4 de Johann Sebastian Bach a Avià i Canillo.

A part dels concerts en espais tancats, el FeMAP organitza diverses activitats com són els concerts amb visita guiada, els concerts en entorns natural, tres passeigs musicals i sis sessions Gastrofilm.