Publicitat
Publicitat

La Festa Major de la Seu potencia la cultura popular catalana

El Ball Cerdà, el correfoc, els balls de nit i la cercavila de gegants, entre el prop d’un centenar d’actes de la celebració, amb una gran implicació d’entitats i grups locals

La Festa Major de la Seu d’Urgell incorporarà enguany nous actes familiars i juvenils i, en l’àmbit musical, oferirà entre d’altres els concerts dels grups Lax’n’Busto i Buhos. La regidora de Festes de l’Ajuntament urgellenc, Sílvia Iscla, ha presentat aquest dimarts la programació d’enguany de la celebració, que marca tradicionalment el final de les festes d’estiu al Pirineu i que tindrà lloc entre els dies 26 i 30 d’agost.

Iscla ha subratllat especialment que “tota la programació que es du a terme durant la Festa Major, és una realitat gràcies a la suma de l'esforç, la il·lusió, les idees i la dedicació de molta gent: els treballadors de l'Ajuntament, la Coordinadora de Casetes, la Comissió de Festes, el Consell Municipal d’Infants, el Consell Municipal de Joves, associacions, entitats i clubs de la ciutat”. Concretament aquest any s’ha programat 92 actes, dels quals 7 seran durant els dies previs a la Festa Major; i la resta, distribuïts durant els cinc dies principals, de divendres a dimarts. Entre els més concorreguts, no faltaran novament el Correfoc i el Correaigua, amb els Diables de l’Alt Urgell; la cercavila dels Geganters i el Ball Cerdà.

Enguany, durant el Ball Cerdà, el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, farà el lliurament de la declaració del Ball Cerdà com a Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional. En l’àmbit cultural, el tradicional Teatre de Festa Major, dijous 25, presentarà l'obra ‘T'estimo però no tant!’.  Dissabte dia 26, a la tarda, hi haurà jornada castellera, amb els Castellers d'Andorra i els Castellers de Lleida. El mateix dia, els Geganters i Grallers de la Seu viuran una de les cercaviles més emotives ja que es compleixen 25 anys de la Plantada de Gegants de la Festa Major.

A més, per a les famílies, la Festa Major programa més de 15 actes infantils, entre els quals destaca l'Aquafesta, una animació d'aigua a càrrec de la companyia teatral Més Tumàcat, que tindrà lloc dissabte dia 26 a les 12.30 hores. Destaquen també les més de 20 activitats esportives i, tal com mana la tradició, la plaça Catalunya acollirà els nombrosos balls i concerts amb orquestra. La plaça del Camp del Codina, amb l'objectiu de potenciar l'ambient festiu al centre de la ciutat, acollirà durant tres nits, a partir de les 11 hores, concerts de diferents estils.