La Fira de Sant Ermengol 2018 registra prop de de 45.000 degustacions de formatges artesans del Pirineu

La trobada ha tornat a aplegar centenars de visitants vinguts d'arreu de Catalunya i també d'Andorra

La Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell ha registrat durant els tres dies de celebració prop de 45.000 degustacions de formatges artesans i altres productes agroalimentaris per part del nombrós públic visitant que ha omplert els espais firals. La 24a edició de la trobada també ha comptat amb l’Aula de Tast, l’Espai Km0-Gustum, espai de degustació col·lectiva i plataforma per als productors agroalimentaris (pa, embotits, carns, cervesa) de l’Alt Urgell i Cerdanya, i la mostra culinària inclosa en el programa ‘Aliments del territori i tu’ de la Diputació de Lleida. 

Una edició més, la Fira de Sant Ermengol ha estat un gran èxit de visitants, vinguts tant d’arreu de Catalunya, i també del país veí del nord, Andorra, segons ha exposat l'Ajuntament de la Seu d'Urgell a través d'un comunicat. Aquells que s'han acostat fins a la capital alt urgellenca també han gaudit d’una gran varietat d’espais firals repartits en diversos punts de la ciutat, com la Fira d’Artesania del Pirineu, l’AutoFira, una zona de 'foodtracks' i de prop de 300 parades de venda ambulant. 

La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, qualifica “d’èxit” l'edició 2018. “Malgrat que enguany la fira no s’ha celebrat en mig d’un pont festiu com en l’edició de l’any passat”, ha argumentat. Font també remarca que “després de vint-i-quatre edicions, la Fira de Formatges Artesans del Pirineu es reafirma com el principal aparador del formatge artesà elaborat al llarg i ample dels Pirineus”.