La Fira de Sant Ermengol no obrirà portes aquest divendres

L'ajuntament també ha decidit anul·lar la inauguració oficial de dissabte

L'ajuntament de la Seu d'Urgell ha informat que "davant el moment excepcional que viu el país a conseqüència de la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem en relació al judici de l’1 d’octubre", així com la vaga general convocada per part dels sindicats Intersinsdical-CSC i AIC s'ha decidit no obrir la Fira de Sant Ermengol aquest divendres a la tarda, tal com estava programat prèviament.

Conseqüentment queden també anul·lades totes les activitats paral·leles de la Fira de formatges artesans del Pirineu programades per a divendres a la tarda a l’aula de tast (jornada tècnica, taula rodona i lliurament del premi Amic del Formatge) i a l’espai 'Territori i tu' de la diputació de Lleida. Les persones que hagin adquirit els tiquets del tast de formatges de divendres, l’organització de la fira es posarà en contacte amb elles per retornar-los els diners. Tampoc obrirà portes la Fira d’entitats, associacions i comerç.

Val a dir que la Fira de Sant Ermengol sí que obrirà en tota la seva globalitat el dissabte 19, a les deu del matí, i fins a les deu de la nit, així com diumenge 20 d’octubre, de deu del matí a nou de la nit. Cal remarcar, però, que queda anul·lada la inauguració oficial, que en aquesta edició d’enguany havia d’anar a càrrec pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.

Premi Amic del Formatge

El lliurament del premi Amic del Formatge passarà a celebrar-se just a l’inici del lliurament de premis del 25è Concurs de formatges artesans del Pirineu, al recinte firal de formatges, acte que tindrà lloc el dissabte 19 d’octubre a dos quarts de dues del migdia.

Aquest premi, que atorga cada any l’ajuntament de la Seu d’Urgell a una persona que en la seva actuació professional contribueix a la cultura del formatge i, especialment, a la difusió dels formatges artesans del Pirineu, enguany ha recaigut a Salvador Maura, mestre formatger i vinculat al món del formatge des del 1991, i actualment al capdavant de la seva formatgeria Mas d’Eroles. Maura va ser un dels impulsors de la Fira de formatges artesans del Pirineu, motiu pel qual aquesta 25à edició la distinció Amic del Formatge sigui per a ell.