La Fiscalia demana seguir investigant dues mestres de la Seu d'Urgell per delictes d'odi

El ministeri públic exculpa sis docents de parlar malament de la Guàrdia Civil a classe arran dels fets de l'1 d'octubre

La Fiscalia ha sol·licitat que es mantingui la causa contra dos dels vuit docents de la Seu d'Urgell acusats d'un delicte d'incitació a l'oci vers la Guàrdia Civil a les aules, arran dels fets de l'1 d'octubre. El ministeri públic ha demanat al jutge titular del jutjat d'Instrucció número 1 de la Seu d'Urgell, Ignacio Risueño, que continuï investigant dues mestres pels seus comentaris a classe, i ha requerit  que s'arxivi la causa contra els altres sis professors perquè considera que les proves obtingudes no permeten continuar amb el procediment judicial, segons informa Ràdio Seu.

El diari 'Segre' informa que, probablement, el jutge acceptarà arxivar les causes obertes contra el director i dos docents de l'escola mossèn Albert Vives, contra la directora i una mestra de l'escola Pau Claris i contra la directora de l'escola La Salle. La Fiscalia vol mantenir la investigació a dues professores de l'Albert Vives i, a més, ha demanat un segon informe pericial dels fills de les famílies denunciants per determinar la veracitat de les acusacions. 

En total, després de l'1 d'octubre, es van presentar onze denúncies, la majoria de les quals provinents de famílies de guàrdies civils. Finalment, vuit docents van ser citats a declarar al jutjat de la Seu, on van acudir el passat 5 de novembre. Els investigats van quedar en llibertat sense que el jutge decretés mesures cautelars i ha de decidir si tira endavant el cas.

El director territorial del departament d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, ha valorat positivament la celeritat amb què s'ha exculpat la majoria del docents i ha expressat la confiança que les dues mestres que la Fiscalia manté investigades també seran exonerades. Cullerés va expressar públicament que després d'obrir una investigació dels fets, el departament no havia constatat "cap indici" que fonamentés les acusacions.