Publicitat
Publicitat

Fumigació dels arbres del passeig de Joan Brudieu de la Seu

El control es farà aquest dijous de matinada i es recomana no deixar estacionats vehicles en aquest vial

Els arbres del passeig de Joan Brudieu de la Seu d’Urgell seran fumigats aquest dijous a partir de dos quarts de tres de la matinada i fins dues hores més tard. L’objectiu és controlar la plaga de tigre de plataner, un insecte que actualment afecta aquesta espècie d’arbres, molts d’ells centenaris. Amb aquesta acció, s’espera assegurar la supervivència. 

Per tal de facilitar la feina, des del servei municipal han demanat que al llarg de la nit no hi hagi cap vehicle estacionat als laterals del passeig, a l’espai delimitat com a zona verda de pagament, especialment entre les 2 i les 5 de la matinada. Es preveu que a primera hora del matí ja s’hi pugui tornar a estacionar amb normalitat.

Des de Parcs i Jardins han explicat que l’insecticida que es farà servir és de baixa toxicitat i que té una afectació mínima en els humans. En tot cas, es recomana mantenir-se lluny del tram central del passeig mentre es faci la fumigació. L’efecte del material no és immediat ni servirà per eliminar totalment la plaga, força estesa, però ha de servir per minimitzar-la i, especialment, per reduir les molèsties que l’insecte provoca als establiments del passeig i als veïns que hi passegen.