La Guàrdia Civil denuncia pintades grogues a la caserna de la Seu

Segons els agents, aquest succés és "una mostra dels actes vandàlics que encara es repeteixen en comissaries" de Catalunya

L'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) ha denunciat aquest dilluns l'aparició de pintades grogues al mur de la caserna de la Guàrdia Civil de la Seu d'Urgell.

En un comunicat, l'AUGC ha explicat que els fets es van produir a la matinada del 12 al 13 de gener a la caserna de la Seu d'Urgell, quan algú va ruixar el mur exterior de les instal·lacions policials amb pintura groga, el color amb el qual el moviment independentista català protesta contra els empresonaments dels seus líders polítics.

Segons els agents, aquest succés és "una mostra dels actes vandàlics que encara es repeteixen en comissaries de la Policia Nacional i cases caserna de la Guàrdia Civil" a Catalunya.

En el comunicat, l'AUGC ha denunciat que "la ruptura social pel moviment independentista continua afectant la vida quotidiana dels guàrdies civils i les seves famílies", de manera que reclamen una compensació retributiva pels agents destinats a aquesta comunitat autònoma.

En concret, l'associació ha detallat que "persisteix un estat d'aïllament que ha forçat a molts agents a modificar els seus hàbits normals com a ciutadans", ja que "molts d'ells han optat per canviar de col·legi als seus fills després de les situacions que van viure en els seus anteriors centres, mentre que alguns han abandonat directament Catalunya".

Euskadi i Navarra

Davant d'aquesta situació, que el comunicat compara amb "la que porten vivint els agents a Euskadi i Navarra des de fa dècades", l'AUGC ha reclamat que els guàrdies civils destinats a Catalunya "rebin una compensació retributiva similar a la que perceben els seus companys del nord".

Al marge d'aquest complement retributiu, l'AUGC també ha demanat una inversió important per reforçar les mesures de seguretat de les instal·lacions, "en previsió al fet que nous actes vandàlics es poguessin seguir repetint i fins i tot incrementant la seva virulència contra cases caserna on els agents viuen amb les seves famílies".