La Guàrdia Civil escorcolla l’ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal

Els agents han fet sortir tots els treballadors del consistori excepte un regidor de l'equip de govern, la interventora, els informàtics i el secretari municipal

Agents de la Guàrdia Civil han entrat aquest dijous al matí a l'ajuntament de la Seu d'Urgell, governat pel PDeCAT, i també a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, a la recerca de documents relacionats amb presumptes delictes contra l'administració pública i frau de subvencions.

L'operació, que ha començat a les 5.00 hores (el registre ha començat a les 8.00h) i es troba sota secret de sumari, és conseqüència d'una querella de la Fiscalia de Lleida i la dirigeix el jutjat d'instrucció número 2 de la Seu, segons han informat a Europa Press fonts pròximes al cas. Tot i això, fonts de la Fiscalia de l'Estat i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya han revelat que la investigació estaria relacionada amb una querella, presentada aquest dimarts mateix dia 26 per la mateixa Fiscalia, contra quatre persones relacionades amb l'Ajuntament de la Seu, per presumptes delictes contra l'administració pública. També s'investiga possibles delictes de prevaricació, malversació, fraus contractuals, frau de subvencions i negociacions prohibides a funcionaris. Entre els responsables municipals a qui s'ha citat hi ha l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, i els tinents d'alcalde Jesús Fierro i Mireia Font.

Els agents han fet sortir tots els treballadors del consistori excepte un regidor de l'equip de govern, la interventora, els informàtics i el secretari municipal, han explicat a l'ACN fonts municipals. Hi ha tres furgonetes de la Guàrdia Civil a la porta. L'alcalde, Albert Batalla, s'ha desplaçat a la seu municipal.

El jutjat manté la causa sota secret de sumari. La investigació afecta les activitats del municipi. No és la primera vegada que la Guàrdia Civil irromp al consistori. Ja ho va fer el 2016, en aquella ocasió per a sol·licitar informació sobre els contractes de la Seu amb la consultora EFIAL.

Aquesta acció policial coincideix amb el fet que també aquest dijous declaren els agents de la Guàrdia Civil que van denunciar un grup de professors de la Seu d’Urgell per suposat adoctrinament als seus alumnes relacionat amb el procés independentista. La declaració tindrà lloc al Tribunal Suprem.