Intervenen a Tolosa 724 cartrons de tabac de contraban que procedien d'Andorra

Han estat detingudes nou persones que guanyaven cinc euros per cada paquet venut

La policia va detenir el dilluns passat a la matinada a Tolosa de Llenguadoc nou persones que anaven amb tres vehicles carregats amb 724 cartrons de tabac que procedien d'Andorra. L'operació, que s'ha fet pública aquest dimecres, es va dur a terme arran d'una informació anònima. La destinació del tabac era el barri d'Arnaud Bernard, conegut pel seu tràfic il·legal de diversos productes.

Interrogats per la policia, els nous detinguts han explicat que guanyaven cinc euros per cada paquet venut. D'aquesta manera, el benefici que en podien treure del material incautat supera els 4.000 euros.

La lluita contra el contraban de tabac s''ha convertit els darrers mesos en una prioritat de les autoritats andorranes i franceses. La cooperació duanera i policial entre els dos països va quedar detallada a la Carta d'intencions que s’emmarca en els acords de cooperació transfronterera signats el 2014. El ministre de Finances, Jordi Cinca, i el titular d'Acció i Comptes francès, Gérald Darmanin, van signar la Carta d'intencions el mes de març passat aprofitant la visita d'aquest darrer a Andorra.

Amb aquest document es concreten mesures com per exemple les patrulles mixtes o que hi hagi un major intercanvi d’informació, concretament un canal directe, entre les autoritats andorranes i franceses. El gran repte, però, és saber com operen els grups que es dediquen al contraban i aconseguir més informació sobre ells.