Publicitat
Publicitat

Intervenen llibres i tabac de contraban per valor de més de 21.000 euros

Les confiscacions van tenir lloc la setmana passada als termes municipals de Torà i Bellver de Cerdanya

La Guàrdia Civil de la Comandància de Lleida va decomissar la setmana passada gènere de contraban valorat en 21.615,13 euros, als termes municipals catalans de Bellver de Cerdanya i Torà. La intervenció més important es va realitzar al voltant de les 13 hores de divendres a l'altura de la localitat de Bellver de Cerdanya. En procedir al control fiscal d'un vehicle marca Mitsubishi, amb placa de matrícula anglesa, conduït per E.M., de 30 anys d'edat i de nacionalitat armènia, els agents es van adonar de l'absència de seients del darrere, fet que els va fer sospitar.

Un cop obert el maleter, es va comprovar l'existència d'uns embalums de color negre, tapats amb una manta, que duien tabac d'origen extracomunitari, concretament 3.060 paquets de diverses marques, valorats en la seva totalitat en 13.950 euros.

Confiscació de llibres

La segona intervenció en importància es va realitzar sobre les 20.30 hores de dimecres al terme municipal de Torà en realitzar una inspecció fiscal a un vehicle marca Mazda amb matrícula francesa, conduït per B.J.A., home, de nacionalitat francesa, de 73 anys d'edat, el qual pretenia introduir, sense declarar, la quantitat de 576 llibres de còmics, a l'interior de 14 caixes situades a l'interior del maleter i ocultes sota d'una manta, amb un valor de 7.665,13 euros.

Un cop verificat el gènere pels agents, l'infractor va explicar que els llibres van ser adquirits en una llibreria situada a Escaldes-Engordany, i que tenien com a destinació una llibreria d'Eivissa (Illes Balears), tractant-se per això d'una expedició comercial no declarada (la franquícia per a aquesta classe de productes és de fins a 900 euros per persona i dia, i menors de 15 anys, fins a 450 euros). Atès que no es va poder acreditar que el gènere hagués estat declarat legalment en el moment de la seva entrada a Espanya, els agents van procedir a la seva aprehensió.