Publicitat
Publicitat

Inversió d'1,2 milions en accessos a nuclis de muntanya

El conseller Josep Rull ha anunciat aquesta partida als alcaldes de la zona en la reunió a Sorribes de la Vansa

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya destinarà 1,2 milions d’euros a la millora de l'accessibilitat a nuclis de muntanya durant l’últim trimestre d’aquest any. Així ho ha anunciat aquest dilluns el responsable de la cartera, Josep Rull, durant la reunió del consell d’alcaldes de l’Alt Urgell, que ha tingut lloc a Sorribes de la Vansa.

El conseller ha afirmat que l’estat del benestar té a veure amb la cohesió territorial, especialment a una part de Catalunya, on "l’equilibri territorial només es garanteix des de l’accessibilitat". Per això, ha apuntat que "la prioritat és trobar recursos d’on sigui per garantir un accés adequat als nuclis". Concretament, ha manifestat que es prioritzaran els accessos a nuclis habitats de les comarques de muntanya, més malmesos a conseqüència de les inclemències meteorològiques.

Els consells comarcals del Pallars Subirà, el Pallars Jussà, la Val d’Aran i l’Alt Urgell seran els qui gestionaran el pressupost per executar les obres que garanteixin el manteniment dels accessos, segons han informat des de Territori.

Tal com ha informat Ràdio Seu, els alcaldes han aprofitat la trobada per fer arribar a Rull les seves reivindicacions, entre les quals, la simplificació dels tràmits per a l’elaboració i la tramitació dels plans  d'urbanisme, el suport per a les captacions d’aigua potable i la potenciació dels accessos al Parc Natural del Cadí-Moixeró.

L'acalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, també han fet arribar al conseller la demanda de renovació de la depuradora d’aigües residuals situada al terme de Montferrer i Castellbò, que sembla que es podrà dur a terme entre l'any que ve i el 2018.