Publicitat
Publicitat

L'Alt Pirineu i Aran se suma a les celebracions del Dia de la dona

"No és normal, ni lògic, ni just", diu l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, en referència a la bretxa salarial entre homes i dones

Aquest diumenge s'ha celebrat a la Capella de la Immaculada de la Seu d'Urgell un esdeveniment institucional per commemorar el Dia internacional de les dones a l'Alt Pirineu i Aran, amb el lema 'Tu mous fitxa. Catalunya per l'equitat de gènere'. L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, que ha presidit l'acte, ha apel·lat als homes de la Seu, de la comarca i del país, per defensar l’equitat i la igualtat entre dones i homes, perquè és una qüestió de “tots plegats”. “Els drets de les dones han de ser defensats tant per les dones com per els homes, ja que es tracta d’una qüestió de drets humans”, ha manifestat Albert Batalla, segons ha informat l'Ajuntament de la Seu d'Urgell mitjançant una nota de premsa.

A l'acte també hi han participat el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, el director dels Serveis Territorials de Benestar i Família, Josep M. Forné, i la directora territorial de l'Institut Català de les Dones, M. Carme Castelló. 

Respecte a la bretxa salarial existent entre les dones i els homes -que segons les estadístiques és del 17%- l’alcalde de la Seu d’Urgell ha remarcat que “això no és normal, ni lògic, ni just”. Batalla ha abundat al respecte que “aquesta injustícia l’hem de resoldre entre tots, per aconseguir que homes i dones guanyin el mateix sou per una mateixa feina”.
Després de les intervencions de les diferents autoritats, en aquesta sessió commemorativa s’ha llegit el Manifest institucional en motiu del Dia internacional de les dones, a càrrec de Núria Nicolau, en representació de les associacions de dones de la Seu d’Urgell.

L'acte s’ha clos amb l'actuació musical de Noves Veus, cor de noies de l'Escola Municipal de Música de la Seu d'Urgell, dirigides per Amàlia Sanz i acompanyades al piano per Lourdes Querencia.