L'aeroport Andorra-La Seu ja està a punt per rebre els primers aerotaxis i vols charter

En la darrera reunió de la taula estratègica s'ha comprovat que la infraestructura ja pot rebre vols comercials

Aquest dimarts al matí s'ha celebrat la darrera taula estratègica de l'Aeroport Andorra-La Seu, abans que la infraestructura entri en funcionament, el 8 de gener. Els representants polítics i econòmics de Catalunya i d'Andorra que en formen part han pogut comprovar com les obres d'adequació per tal d'acollir vols comercials ja ha acabat.

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha explicat a l'ARA Andorra que "la terminal ja està acabada, de manera que ja pot acollir passatgers" i que la torre de control ja disposa del sistema de seguretat aèria necessari. Així doncs, tot i que la data d'entrada en funcionament serà el 8 de gener per una qüestió burocràtica, la infraestructura ja podria acollir vols comercials.

Batalla no ha volgut desvetllar quantes companyies estan interessades en oferir vols a l'aeroport, "ja que no n'hi ha cap que ho hagi anunciat públicament, i són elles qui ho han de fer". Tot i això, ha remarcat que sí que hi ha interès.

Implantació progressiva
En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que la implantació de vols "serà progressiva". Així doncs, "la lògica fa pensar que el que tindrà més demanda inicial seran els vols corporatius o aerotaxis", tot i que "també es pensa en els 'touroperadors'". Pel que fa a les línies de servei regular, Batalla creu que aquestes es poden anar implantant a mig termini, tot i que "ara, la pilota està a la teulada de les companyies".

L'alcalde de la Seu ha afegit que, un cop acabada la feina que s'havia de fer des de l'administració, cal que comenci a treballar "la iniciativa turística i hotelera", per tal d'aprofitar l'aeroport per atreure visitants al territori.

Alcobé, convençut que hi haurà vols des del començament
Per la seva banda, el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, s'ha mostrat satisfet per l'interès mostrat per part de diverses companyies per tal d'operar a l'equipament. Tot i que tampoc ha donat a conèixer el nombre de companyies interessades, ha posat de manifest que "segur que hi haurà vols des del començament".

En aquest sentit, ha coincidit amb Batalla en assenyalar que "d'entada hi haurà el servei d'aerotaxis i de vols charter", ja que les aerolínies que voldrien oferir vols comercials regulars encara no disposen de les llicències per fer-ho. Tot i això, ha afegit que "crec que ben aviat es podran plantejar ja vols comercials regulars".

Enllaços
Pel que fa a les ciutats que es podrien enllaçar amb l'aeroport d'Andorra-La Seu, Alcobé ha apuntat que les principals seran "les que ens aporten més visitants, com ara Madrid, Lisboa o París". Tot i això, no ha tancat la porta a que hi hagi enllaços amb "ciutats situades a un radi de 2.000 quilòmetres, com ara Roma, Berlín o Londres, que poden ser perfectament operatives amb aquest tipus d'aeroport".

En relació al conveni entre el Govern i la Generalitat per a la gestió de l'aeroport, Alcobé ha explicat que "s'està acabant de treballar tècnicament, però està al 99%", de manera que creu que es podrà signar el mes de gener.