Publicitat
Publicitat

L'enganxada de cartells al passeig marca l'inici de la campanya electoral a la Seu d'Urgell

Un total de set candidatures es disputen l'alcaldia de la capital de l'Alt Urgell

La penjada de cartells d'aquest dijous a la nit ha marcat l'inici de la campanya electoral per a les eleccions municipals del 24 de maig. A la Seu d'Urgell, l'acte s'ha celebrat, com és tradicional, al cèntric passeig Joan Brudieu, on les set candidatures que opten a l'alcaldia han penjat els seus respectius cartells. La penjada de cartells suposa el tret de sortida de dues setmanes en què les diferents llistes aniran desgranant el seu programa electoral i donant-se a conèixer entre la ciutadania.

Albert Batalla, que opta a la reelecció per Convergència i Unió, es presenta amb l'eslògan 'Actitud la Seu', per reflectir una manera de fer política "en positiu, sumant i no restant" i amb la voluntat de fer "una campanya neta i que arribi a tothom". Batalla ha iniciat la campanya electoral reconeixent que la crisi ha comportat moments difícils, però assegurant que volen completar la feina per fer que la Seu d'Urgell "sigui encara més una ciutat per a les persones, amb oportunitats i qualitat de vida". Així, la voluntat és treballar per generar més ocupació i reduir l'atur, i continuar potenciant la ciutat com a escenari per a la celebració de tot tipus d'esdeveniments.

De la seva banda, Òscar Ordeig, fins ara cap de l'oposició i candidat per Compromís per la Seu, que agrupa al PSC, Moviment d'Esquerres, Progrés pel Pirineu i independents, es presenta amb el lema 'L'alcalde de tots' amb la intenció de promoure un canvi a la capital alturgellenca. Aquest dijous al vespre va presentar la candidatura, destacant el compromís de "servei, honestedat, transparència i de fugir de partidismes". Durant l'acte, Ordeig va afirmar que el proper dia 24 de maig "ens juguem canvi o continuïtat".

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que concorre als comicis amb Francesc Viaplana com a candidat, ha iniciat la campanya remarcant l'austeritat en la despesa electoral i proposant tres eixos de treball per aconseguir una Seu millor: atenció a les persones, dinamització econòmica i infraestructures i serveis.

La Candidatura d'Unitat Popular, encapçalada per Pau Lozano, que es presenta per primer cop a la Seu d'Urgell, ho fa amb el lema 'Fem un pas més, per un poble actiu' i amb la voluntat de prioritzar la transparència en la gestió de l'administració, d'aturar l'emergència social per aconseguir una vida per a tothom, i la proposta de trobar un espai per al cau i un casal de joves autogestionat.

Completen el ventall de candidatures que concorren a les eleccions municipals a la Seu d'Urgell la llista del Partit Popular, encapçalada per Cesario Losada, que s'ha marcat com a objectiu aconseguir dos regidors; la llista d'Entesa per la Seu, que agrupa ICV, Podem i independents amb Antoni Viñals com a candidat; i Solidaritat Catalana per la Independència (SI), amb Marc Foix al capdavant.