Publicitat
Publicitat

L'optimisme empresarial i la retirada de la candidatura olímpica, centren el debat

El president de la Trobada ha reconegut que la notícia de la retirada de la candidatura dels Jocs d'Hivern ha provocat una "sensació de desconcert" entre els empresaris perquè "hi havia unes decisions preses i ara es canvien"

Les conferències s'han reprès després de la pausa cafè a la XXVI Trobada Empresarial al Pirineu amb la xerrada 'No limits', de l'emprenedor i esportista andorrà, Albert Llovera. La sessió ha estat dominada per l'optimisme de Llovera, que ha explicat la importància de "tractar bé el teu equip" com a filosofia per fer créixer una empresa. El president de la trobada, Vicenç Voltes, per la seva banda, ha expressat la satisfacció per haver passat la barrera dels 600 participants, perquè "els protagonistes són els assistents". Malgrat això, el president ha reconegut que la notícia de la retirada de la candidatura dels Jocs d'Hivern conjunta amb Barcelona ha provocat una "sensació de desconcert" entre els empresaris perquè "hi havia unes decisions preses i ara es canvien".

Segons el president de la XXVI Trobada Empresarial al Pirineu, les taules d'aquest dijous a la tarda han ratificat el lema de 'Preparats per a créixer' perquè s'han pogut veure experiències de "creixement amb optimisme" i que "malgrat els entorns", el desenvolupament és possible.

No obstant això, moltes de les xerrades informals entre els empresaris participants han girat al voltant de la decisió de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de retirar la candidatura conjunta Barcelona-Pirineus per als Jocs Olímpics d'Hivern del 2026. Voltes ha reconegut que "és un tema de molta sensibilitat per al territori" i que, per això, han decidit incloure una pregunta sobre el tema al baròmetre empresarial que se celebrarà durant la trobada.

En aquest sentit, el president només ha pogut afirmar que "nosaltres el que fem des de la trobada és donar tot el suport que podem al territori i això és celebrar les trobades aquí i col·laborar tot el que podem". "No sé com acabarà" ha afegit Voltes en ser preguntat per si creu que Barcelona ha girat l'esquena al Pirineu, com va afirmar aquest dimecres l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla.

Pel que fa a la situació política, Voltes ha explicat que "les inestabilitats polítiques poden generar inestabilitats econòmiques" i que el que l'empresa necessita és seguretat econòmica i jurídica, que "les regles del joc no s'alterin".

"Sí que hi ha límits, però s'ha d'anar a buscar-los i superar-los"
Albert Llovera ha traslladat la seva experiència personal a la conferència empresarial 'No limits', com ja ha fet en altres fòrums. L'esportista ha explicat en la seva conferència que "una empresa es regeix pels números però s'ha de fer que hi hagi un bon ambient a dins per poder-los anar superant". Llovera ha insistit molt en la feina en equip i el talent grupal -un tema també tractat per José Antonio Marina en la seva conferència- com a clau empresarial.