L'os Goiat ataca mortalment una euga a la Vall d'Aran

Fa tres setmanes, l'animal també va causar danys a dos ruscos

L'os Goiat, alliberat al Pallars en el marc del programa Piroslife l'any 2016, hauria mort una euga el cap de setmana passat a Bausen (Vall d'Aran), poques setmanes després de sortir del cau d'hibernació situat en aquesta comarca del Pirineu. L'animal va ser localitzat a la zona on es va produir l'atac, entre el 14 i el 15 d'abril, gràcies al collaret que porta amb senyal GPS.

Tècnics del Conselh Generau d'Aran es van desplaçar fins al lloc dels fets per documentar els danys, buscar excrements i altres rastres de l'os. A més, han instal·lat càmeres automàtiques per, en cas que tornés, poder fotografiar-lo.

Aquest és el segon atac de Goiat que es produeix al municipi aranès durant aquest any, ja que fa unes tres setmanes va provocar danys a dos ruscos.

El síndic d'Aran, Carlos Barrera, ha explicat que aquest darrer atac de Goiat, del qual ha dit que s'ha d'acabar de confirmar, "demostraria l'agressivitat d'aquest os". En aquest sentit, també ha indicat que en els darrers cinc dies també es va produir un altre atac en territori francès. De fet, l'any passat l'os també va marxar a l'estiu cap a França i va tornar a Catalunya a la tardor per hivernar.