Pirineus 01/09/2017

Més de 1.200 visitants a l'agost a vuit explotacions agrícoles i ramaderes de la Cerdanya

L’èxit de la iniciativa pilot supera totes les expectatives

ARA Andorra
1 min
Els visitants han pogut conèixer diferents explotacions ramaderes. / TURISME CERDANYA

Andorra la VellaDurant aquest mes d’agost, vuit explotacions agrícoles i ramaderes cerdanes han obert les seves portes a 1.250 visitants que han pogut conèixer de primera mà el dia a dia de les feines del camp i degustar els productes que s'hi elaboen: iogurts, mel, ous, carn de vedella, compota de poma o verdures.

El perfil dels visitant han estat famílies amb nens amb ganes de saber com s’elaboren els productes que mengen, quines gestions es fan amb els animals de les granges i els ramats, i quina relació hi ha entre l’activitat agrícola i ramadera amb el paisatge i l’entorn que caracteritzen la Cerdanya.

Els titulars de les explotacions han convertit casa seva en una activitat de turisme d’experiències, on han pogut donar menjar als animals, veure com es munyen les vaques, gaudir d’un tast de vins amb maridatge amb formatges cerdans, descobrir com les plantes es cuiden les unes de les altres, mirar al cor d’una arna d’abelles, veure la transformació d’una explotació ramadera tradicional cap a una empresa agroalimentària puntera i com fan els primers passos d'una formatgeria de nova creació.

Aquesta iniciativa, de gran èxit, ha estat fruit de l’esforç i col·laboració estreta entre les diferents explotacions, totes les oficines de turisme de la comarca i el Consell Comarcal de la Cerdanya.

stats