El carril tancat a l'N-260 al Pont de Bar reobrirà aquest divendres

Es podrà tornar a circular amb normalitat després de l'esllavissada que va tenir lloc fa més d'un mes

La circulació a la carretera N-260 al pas pel Pont de Bar quedarà normalitzada aquest divendres, segons informa RàdioSeu. Així doncs, de cara a aquest cap de setmana està previst que ja es pugui tornar a circular plenament pel carril que va en direcció a la Seu d'Urgell, que ara fa més d'un mes es va haver de tallar al punt quilomètric 212, a prop del límit entre l'Alt Urgell i la Cerdanya, per una esllavissada de grans dimensions. 

El dia del despreniment, la via va restar totalment tallada durant més de dotze hores fins que, a la nit, es va poder obrir un dels carrils, concretament el que va en direcció a Puigcerdà. L'incident es va produir en el marc dels danys causats pel pas del temporal Gloria arreu de Catalunya. Des d'aleshores, al Pont de Bar s'ha donat pas alternatiu mitjançant semàfors als vehicles en els dos sentit de la marxa mentre continuaven els treballs per estabilitzar el talús. Finalment, el mitjà alturgellenc confirma que aquest divendres ja es podrà aixecar aquesta restricció de trànsit.

Durant els treballs d'urgència que s'han dut a terme, s'ha executat la consolidació de 2.000 metres quadrats de talús. Aquests treballs, que han tingut un cost de 330.000 euros, han consistit en la instal·lació d'una malla més resistent i ancorada a la muntanya en aquells punts on s'havien detectat moviments de terra.