Publicitat
Publicitat

Nova direcció i canvi d'horari en els 60 anys del Retaule de Sant Ermengol

Aquesta any la responsabilitat serà de Xavier Piguillem i l'espectacle començarà mitja hora més tard, a dos quarts d'onze

El Retaule de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell tindrà lloc entre el dia 5 i el dia 12 d’agost al claustre de la catedral de Santa Maria d’Urgell. Aquest any, es compleixen els 60 anys de la primera representació del Retaule de Sant Ermengol, i és per aquest motiu que el Patronat ho celebrarà d’una manera especial, tot i que els detalls d’aquesta celebració encara són una incògnita.

El Retaule de Sant Ermengol compta enguany amb una nova direcció artística. Després de dues edicions sota la direcció de Joan Hernàndez, aquesta any la responsabilitat serà de Xavier Piguillem. Piguillem és actualment el director la companyia Inestable Ceretana de teatre de Puigcerdà, que ell mateix va fundar l’any 2003. La seva vida teatral va començar l’any 1984 i des d’aleshores ha format part de diverses companyies de teatre amateur de la Cerdanya i n’ha dirigit algunes com la desapareguda Tot teatre grup. Avui en dia també col·labora com a ajudant de direcció amb l’Associació Cerdanya Musical, especialitzada en creacions de musicals.

Una altra de les novetats d’aquest any és el canvi d’hora d’inici de l’espectacle, que passa a ser a les 22.30 hores, en lloc de les 22 hores. Aquest canvi és a causa del resultat de les enquestes realitzades durant l’any passat per part del Consell Comarcal i en el marc d’un estudi que fa sobre la cultura popular a l’Alt Urgell. De les enquestes, una de les propostes del públic era modificar l’hora de començament de l’espectacle i que es tornés a fer a les 22.30 hores, tal com s’havia fet ja fa uns anys.