Ordeig insta la Generalitat que es "reprenguin les obres" de Tresponts amb "celeritat"

El diputat socialista vol assegurar-se que no hi hagi afectacions sobre els terminis establerts

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha registrat una bateria de preguntes al Parlament per "instar el Govern català a garantir que es reprenguin les obres amb la màxima celeritat" en la construcció del túnel de Tresponts i "que no hi hagi problemes per finalitzar-les en el termini estipulat, que és a finals de 2020”, tal com informa RàdioSeu.

“L’aturada de les obres de la carretera C-14 al túnel de Tresponts és un nou revés en aquest projecte", opina el diputat socialista, al mateix temps que afegeix que "l’ Alt Urgell no es mereix més decepcions ni esperes per disposar d’una infraestructura llargament reivindicada pels veïns i veïnes de la zona”. Per aquest motiu, demana que el departament de Territori de la Generalitat doni "explicacions sobre aquesta aturada, sobre els pagaments i certificacions fets fins al moment, sobre la gestió de control del departament dels pagaments entre contractista i empreses subcontractades i les mesures previstes que garanteixin la continuïtat de les obres”. També vol que la Generalitat informi de la situació del projecte als veïns i afectats de la zona.

D'altra banda, cal recordar que aquest dimecres, l'alcalde d'Organyà, Celestí Vilà, va explicar a RàdioSeu que des del Govern li havien confirmat que l'empresa subcontractada OSSA no ha arribat a cap a acord amb l'UTE adjudicatària de les obres per fer la perforació de les galeries d'evacuació del túnel. Per això, detallava Vilà, el departament de Territori ha instat l'UTE a trobar de manera imminent una altra empresa per culminar les tasques de perforació. Tot i això, l'alcalde ha assegurat que la Generalitat està "al corrent de pagament" i que, d'altra banda, les obres no estan aturades, perquè la resta de treballs segueixen endavant. En tot cas, ha expressat el desig que aquesta pausa en la perforació no afecti els terminis previstos.