Publicitat
Publicitat

Ordeig vol iniciar el procés per convertir la catedral en Patrimoni de la Humanitat en el primer plenari

Compromís X La Seu lamenta que "cinc anys de contínues peticions d'Òscar Ordeig han xocat amb la més absoluta indiferència de l'alcalde Batalla i de CiU"

El candidat de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, s'ha compromès –en cas de poder governar- a posar en marxa en el primer plenari del mes de setembre el procés de participació pública i de confecció del dossier de petició a la UNESCO de declaració de la catedral com a Patrimoni de la Humanitat. Per tal d'aconseguir-ho, assegura que sol·licitarà l'acord del Bisbat.

Compromís X La Seu també lamenta que "cinc anys de contínues peticions d'Òscar Ordeig han xocat amb la més absoluta indiferència de l'alcalde Batalla i de CiU i, mentrestant, la Seu ha perdut un temps preciós". La candidatura afegeix que la catedral romànica del segle XII i el conjunt monumental adjunt, és a dir, el claustre l'església de Sant Miquel, l'església de la Pietat i el deganat, "són d'un altíssim valor patrimonial i ocupen un lloc de privilegi dins el centre històric de la ciutat".

En aquest sentit, Compromís X La Seu creu que "per revertir el procés de deteriorament del centre històric, que s'ha accelerat de forma preocupant en els anys de govern de CiU, i per a impulsar de forma decidida el turisme qualificat a la nostra ciutat, cal emprendre amb força i des del primer moment del nou mandat el procés de sol·licitud oficial de la declaració de Patrimoni de la Humanitat de la nostra catedral per part de la UNESCO".