Publicitat
Publicitat

Ordeig vol crear un Consell de poble a Castellciutat

El Consell seria escollit democràticament pels seus veïns cada quatre anys i tindria una autonomia de despesa de 60.000 euros l'any

El candidat de Compromís x La Seu, Òscar Ordeig, s'ha compromès a crear el Consell de poble a Castellciutat, amb un president que faria les funcions de l'alcalde de poble. El Consell, segons assenyalen en una nota de premsa, seria escollit democràticament pels seus veïns cada quatre anys i tindria una autonomia de despesa de 60.000 euros l'any per al manteniment de carrers i millores generals.

Ordeig també s'ha compromès a sol·licitar a la Generalitat de Catalunya la creació d'una Entitat Municipal Descentralitzada per a Castellciutat, perquè el Consell de poble pugui tenir personalitat jurídica pròpia. Des de Compromís x La Seu també volen establir un pacte per a quatre anys en què s'acordi una partida pressupostària per ajudar a mantenir les tradicions com la Festa Major, el Dijous gras, les caramelles, i el CF Castellciutat.

D'altra banda, Ordeig creu que la reconversió de la Ciutadella ha de ser un factor per tornar a dinamitzar econòmicament el poble, amb una connexió directa fins a les antigues instal·lacions militars.

Per últim, Compromís x La Seu vol fer un pla per a millorar la imatge del nucli de Castellciutat, i una actuació especial a la plaça de Ciutat, ja que consideren que cal renovar-la totalment.