Publicitat
Publicitat

Els vols a Palma i Madrid des de l'aeroport Andorra-la Seu, a partir del 18 de juliol

La companyia Swiftair fa proves d’aterratges i enlairaments a l’aeroport amb un ATR72-500 a requeriment d’AESA, l’Agència Estatal de Seguretat Aèria, com a pas previ a l’operació comercial

L’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell començarà a rebre vols comercials de la companyia Swiftair aquest juliol. L’agència de viatges de la Seu, Regina, ha organitzat vols amb aquesta companyia aeronàutica, que ha llogat naus d’Air Europa per fer aquesta combinació cada dissabte, del 18 de juliol al 8 d’agost.

Els vols sortiran de Madrid a les 10 hores i arribaran a la Seu d'Urgell a les 11.30 hores. A les 12.40 hores sortirà un vol de la capital de l'Alt Urgell que arribarà a Palma de Mallorca a les 13.40 hores. A les 14.25 hores s'enlairarà el vol de Palma amb destinació la Seu, on arribarà a les 15.40 hores, i a les 16.30 sortirà el vol de la Seu que arribarà a les 18 hores a Madrid.

Aquest divendres, la companyia Swiftair fa proves d’aterratges i enlairaments a l’aeroport amb un ATR72-500 a requeriment d’AESA, l’Agència Estatal de Seguretat Aèria com a pas previ a l’operació comercial. L’avió té una capacitat limitada a 50 seients. L’aeroport Andorra-la Seu d’Urgell comença així la seva activitat regular com a aeroport comercial, a part de continuar amb les altres activitats que formen part del seu dia a dia: vols comercials puntuals, aviació general, aviació executiva, etc.

Actualment, i amb prop de 10.000 operacions realitzades, l’aeroport té cinc hangars construïts i disposa d’un servei de restauració i un altre de combustible per a les aeronaus. El mes de gener de 2015, va iniciar la seva etapa com a aeroport comercial, un cop completat el procés per convertir la instal·lació, fins llavors aeròdrom privat, en aeroport públic i comercial.

La Generalitat de Catalunya i el Govern d’Andorra van signar al gener un conveni de cinc anys de vigència en què s’estableix una col·laboració en la gestió i la promoció de l’aeroport, així com en la cerca d’operadors. La gestió i explotació de l’aeroport continua a càrrec de la Generalitat, a través d’Aeroports de Catalunya.