Publicitat
Publicitat

Quatre caçadors "caçats" al Pallars Sobirà

Un grup de caçadors va ser descobert prop del vedat de caça de Tírvia-Farrera, sense llicència de caça, caçant en època de veda i en dia no hàbil, i sense permís d'armes ni d'assegurança

Quatre homes d'edats compreses entre els 23 i els 62 anys, han estat denunciats administrativament pels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Sort, per diverses infraccions de la Llei de Caça. A un d'ells, a més, se li imputa una falta de desobediència als agents de l'autoritat i impedir la funció inspectora.

El quatre caçadors furtius, veïns de Sort, Tírvia, Alcorcón i Madrid, van ser descoberts el passat 1 de maig, prop del vedat de caça de Tírvia-Farrera, al terme municipal de Farrera, sense permís del vedat.

Una patrulla de mossos va tenir coneixement de la presència del grup de caçadors i es va adreçar a la zona per observar-los disparant amb rifle i fotografiar els seus moviments. Els agents van poder veure com compartien i disparaven un rifle amb silenciador i com, en dues ocasions, un d'ells marxava del lloc i tornava poc després amb el cap d'un isard.

Quan els caçadors van marxar del lloc, els mossos van establir un dispositiu per les pistes properes per tal d'interceptar-los. A primera hora de la nit, una patrulla aturava un tot terreny ocupat per quatre persones a la població de Roní. Al veure els mossos, un d'ells va fugir cap al bosc carregat amb una motxilla, tot apunta que ho va fer per amagar els caps d'isards que havien caçat, el silenciador il·legal que havien utilitzat i altres estris incriminatoris.

Durant l'escorcoll del vehicle van comissar dos rifles, dues caixes de munició, quatre prismàtics, un monocle, un focus de llum i cinc precintes cinegètics de caça major.

Un cop comprovada tota la documentació, els caçadors incomplien diferents articles  de la normativa de caça com ara, manca de llicència de caça, caçar en època de veda o fer-ho en dia no hàbil, no presentar permís d'armes i manca d'assegurança. A més, un d'ells duia un carregador modificat per quatre cartutxos, quan el màxim legal és de dos, i l'altre presentava el canó modificat per acoblar el silenciador.

Pel que fa a l'home que va fugir del lloc, el veí de Sort, es va presentar a la comissaria i va quedar imputat per una falta de desobediència als agents de l'autoritat.