Publicitat
Publicitat

La direcció del Retaule de Sant Ermengol es professionalitza

Aquest dimarts s'han presentat les novetats de l'edició d'aquest 2015, entre les quals hi ha la incorporació d'un nou director artístic

El Patronat del Retaule de Sant Ermengol ha presentat aquest dimarts al matí en roda de premsa l’edició 2015 del Retaule de Sant Ermengol, que tindrà lloc del 7 al 15 d’agost al claustre de la Catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell. A la presentació hi han assistit el president del Patronat del Retaule de Sant Ermengol, Jesús Galindo, la tinent d’alcalde de la Seu d’Urgell, Anna Vives i el nou director artístic de l’espectacle, Joan Hernàndez, que han explicat les nombroses novetats d'enguany.

La principal novetat d’aquest any és el canvi de direcció artística que experimenta l’espectacle. L’encarregat d’aquesta tasca serà el director de teatre Joan Hernàndez, que substitueix a Lluís Obiols, director de l’espectacle des de l’any 2007 fins al 2014. Aquest fet es deu a la voluntat del Patronat del Retaule de Sant Ermengol de professionalitzar la direcció de l’obra, sense deixar de banda però la vessant 'amateur' de l’espectacle, tenint en compte la participació de més d’un centenar de persones voluntàries de la ciutat de la Seu d’Urgell. El nou director artístic, Joan Hernàndez, ha explicat que posarà especial èmfasi en la humanització dels personatges del Retaule i ha afegit que farà que aquest any l’espectacle tingui més ritme i dinamisme, gràcies a la música i a la veu en off del narrador principal.

La tinent d’Alcalde de la Seu d’Urgell, Anna Vives, ha destacat el Retaule de Sant Ermengol com un element de promoció econòmica i cohesió social de la ciutat i ha animat a tots els ciutadans de la Seu d’Urgell a veure’l, almenys, un cop a la vida.

El cant de la Sibil·la a cada funció

Pel que fa a les novetats d’aquest any, Galindo ha explicat que durant totes les funcions del Retaule de Sant Ermengol s’escoltarà, en viu i en directe, el cant de la Sibil·la, tal i com es feia als inicis de les representacions. El Cant de la Sibil·la sona a la primera escena del Retaule, l’escena del Mil·lenni, en què es parla de la fi del món, i serà interpretat per la soprano Laura de Castellet.

D'altra banda, durant les funcions dels dies 9 i 11 d’agost, tota la música del Retaule de Sant Ermengol sonarà en viu i en directe i anirà a càrrec del Cor de Cambra Caterva de la Seu d’Urgell. Aquesta formació musical interpretarà els temes de les escenes del Mil·lenni, la Consagració i l’Enterrament.

Finalment, el dimarts 4 d’agost es presentarà el documental 'El Retaule de Sant Ermengol. Els inicis de l’espectacle', dirigit per Jesús Galindo, el president del Patronat del Retaule de Sant Ermengol. La projecció tindrà lloc a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell a les 20 hores.

Les entrades per veure el Retaule de Sant Ermengol ja estan a la venda a l’oficina de turisme de la Seu d'Urgell i al Consell Comarcal de l'Alt Urgell. A Andorra la Vella, mentrestant, es poden trobar a la llibreria la Puça i a la cafeteria Cal Sinquede. També es poden reservar online a través de la pàgina web.