La Seu d'Urgell disposarà d'un punt de recàrrega de vehicles elèctrics Tesla

Seran els primers carregadors de la marca nord-americana al Pirineu, i els setens de Catalunya

La marca de vehicles elèctrics Tesla està instal·lant un punt de supercarregadors, és a dir, punts de recàrrega molt ràpida, a la Seu d'Urgell. Així ho ha donat a conèixer a través de les xarxes socials el propi alcalde, Albert Batalla, que ha detallat que es tracta d'un concurs públic per ocupació de la via pública per una durada de 15 anys que ha guanyat Peusa (Productora Elèctrica Urgellenca, S.A.), i és aquesta societat qui ha negociat amb Tesla l'arribada dels carregadors a la capital alturgellenca.

Batalla ha explicat que el punt de recàrrega, que també comptarà amb d'altres carregadors per a tot tipus de vehicles elèctrics, està pensat principalment per a vehicles en ruta, i considera que la iniciativa serà positiva perquè la Seu d'Urgell es posarà al mapa de la marca d’Elon Musk, i per l'impacte que pot portar en la restauració i el comerç de la ciutat.

Segons el mapa interactiu que Tesla té al seu web, actualment hi ha sis punts de recàrrega en tot Catalunya: Torrefarrera (Lleida), autovia Reus-Tarragona, l'Aldea (Terres de l'Ebre), Sant Cugat del Vallès, Girona i Caldes de Malavella (Girona). Segons el mateix mapa, està previst que abans de finalitzar l'any se n'obri un de nou a Manresa i un altre a Andorra, tot i que aquest darrer podria tractar-se del que pròximament es posarà en funcionament a la Seu d'Urgell. L'alcalde ha destacat que es tractarà del primer punt de recàrrega de Tesla del Pirineu.

El punt de càrrega estarà situat al carrer Bisbe Benlloch, entre el seminari diocesà i el parador nacional, a 50 metres de la plaça dels Oms. Es tracta d'una ubicació triada per l'ajuntament pel fet de disposar de suficient espai lineal per a deu carregadors en què els vehicles estacionaran en bateria, i per la seva proximitat amb el centre de la ciutat. A més, la zona inclou la cafeteria del parador, oberta 24 hores i tots els dies de l'any.