Tres dies de productes del Pirineu a la Fira de Sant Ermengol 2018

'Parlem de Fira!' és el nom que rebran les quatre xerrades sobre alimentació i el context històric de l'esdeveniment

Torna la Fira de Sant Ermengol a la capital de l'Alt Urgell. Entre el 19 i el 21 d'octubre els visitants podran passejar per espais amb productes típics del Pirineu, que podran degustar i comprar. Com ja es va fer l'any passat, l'ajuntament de la Seu obrirà els recintes en dos dies diferents, amb l'objectiu de redistribuir de forma més efectiva els visitants al llarg del cap de setmana. 

Així, el divendres a les cinc de la tarda obriran portes la Fira de Formatges Artesanals del Pirineu, l'Aula de Tast, l'Espai Km0, la Fira d'Entitats, Associacions i Empreses i la Mostra Ramadera, mentre que la resta d'entitats es podran visitar a partir del dissabte 20 a les 10 del matí, quan la consellera d'Empresa i Coneixement catalana, Maria Àngels Chacón, inauguri l'esdeveniment.

Segons ha informat l'ajuntament, la nova edició de la fira presenta dues novetats. Per una banda, les sessions que oferiran a l'Aula de Tast els experts en formatge es desenvoluparan en un sol espai, a diferència d'altres anys en què s'utilitzaven dos espais diferents. Per l'altra, els dies previs als actes es durà a terme el cicle 'Parlem de Fira!', on s'oferiran quatre xerrades sobre alimentació i sobre el context històric de la Fira de Sant Ermengol, que acumula mil anys d'història.

La fira comptarà amb altres espais, com estands d'aliments de proximitat, la Gastrofira, amb set 'foodtrucks', una zona dedicada als artesans o la Mostra Ramadera. Paral·lelament també s'han organitzat exhibicions teatrals i classes obertes de swing, 'bodycombat' i 'jumping'.

El millor aparador del Pirineu

La Fira de Formatges Artesanals del Pirineu, que enguany arriba a la 24a edició, comptarà amb la participació de 48 formatgeries, que oferiran més de 150 varietats diferents de formatge. El formatge convidat d'aquesta edició és l'Heretat de Pere, de València, que va comptar amb el primer premi com a millor formatger artesà de la Comunitat Valenciana a Gastrònoma 2017.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha afirmat que l'esdeveniment s'ha convertit en "el millor aparador del Pirineu", deixant palès que ha estat possible gràcies a la "constant innovació que aquesta fira mil·lenària ha viscut en els darrers deu o quinze anys". L'alcalde urgellenc ha afegit que en l'"evolució potent" de la fira també hi han contribuït molts professionals i artesans de diferents sectors.