Publicitat
Publicitat

El Tribunal Suprem confirma la condemna a 4 anys de presó per a Jordi Ausàs

El TS considera que Ausàs tenia un paper rellevant en l'organització que es dedicava a distribuir il·lícitament tabac provinent d'Andorra

El Tribunal Suprem espanyol ha ratificat aquest dijous la condemna de 4 anys de presó imposada per l'Audiència Provincial de Lleida per a l'exconseller de Governació Jordi Ausàs, pels delictes de contraban i de pertinença a una organització criminal. La Sala Penal del TS, que ha desestimat el recurs presentat per la defensa de l'exconseller, considera que Ausàs era l'encarregat de donar sortida cap al mercat interior el tabac que movia el grup i que, per tant, tenia un paper rellevant en la organització, tal com informa 'La Vanguardia'.

La sentència de l'Audiència de Lleida, del juny del 2014, va condemnar Ausàs a 3 anys i 9 mesos de presó pel delicte de contraban de tabac i 3 mesos més pel delicte de pertinença a grup criminal, i a una multa de 195.000 euros, ja que considerava provat que formava part d'un grup que es dedicava a la importació i distribució il·lícita de tabac d'Andorra, usant com a base principal per al seu emmagatzematge un garatge de la Seu d'Urgell. Juntament amb ell, l'Audiència Provincial va condemnar a set persones més a penes d'entre 5 anys i 3 mesos de presó.

El Suprem considera provat que el dirigent d'ERC va anar fins a 22 vegades al garatge on guardaven el tabac il·legal, a banda de recordar que es va trobar tabac al seu propi garatge per valor de 14.562 euros i prop de 30.000 euros en efectiu al seu domicili.

Després de la sentència del Tribunal Suprem, la defensa de l'exconseller –i també exalcalde de la Seu d'Urgell– pot presentar un recurs al Tribunal Constitucional, si es considera que el procés ha pogut vulnerar algun dret constitucional.