Troben amb vida els excursionistes perduts a Meranges

La parella, un home de 57 anys i una dona de 43, baixava dissabte del cim del Puigpedrós 

Els equips de recerca han localitzat amb vida els dos excursionistes de Sabadell que es van perdre a Meranges dissabte mentre baixaven del cim de Puigpedrós. La parella, un home de 57 anys i una dona de 43, van avisar els Bombers amb una trucada de telèfon que s'havien perdut dissabte a la tarda i avui els ha localitzat la gendarmeria a la banda francesa de la Cerdanya, a la zona de Malforat.

Quan va avisar emergències, l'home va informar que portaven roba d'abric, aigua i líquids, i que s'havien despistat mentre miraven d'arribar al refugi de Malniu. El Grup d'Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat (GRAE) i unitats terrestres dels mateixos Bombers i dels Mossos d'Esquadra van desplegar el dispositiu de cerca dissabte mateix, gairebé fins a les cinc de la matinada, i s'hi van tornar a posar ahir durant tot el dia sense resultats.

L'helicòpter del dispositiu no va poder enlairar-se fins ahir a primera hora de la tarda a causa de les condicions meteorològiques, que dificultaven els treballs. Aquest matí efectius terrestres dels bombers, un helicòpter i efectius del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials de muntanya (GRAE) han tornat a reprendre la recerca fins que han rebut l'avís que els havien localitzat.

El Puigpedrós és un cim de més de 2.900 metres.