Una guia ajudarà a donar informació correcta als turistes a la muntanya

La Comissió d'Accidentabilitat en Muntanya ha treballat per a la implantació d'una xarxa de 150 senyals de les 112 geolocalitzades i amb cobertura telefònica gratuïta

La Comissió d'Accidentabilitat en Muntanya del Pla Interdepartamental i Intersectorial de Salut Pública a l'Alt Pirineu i Aran ha presentat aquest dimecres una proposta de guia perquè els col·lectius locals ofereixin informacions adequades, completes i rigoroses a les persones que visitin els territoris de muntanya.

Segons han informat des de la Generalitat de Catalunya, l'objectiu de la guia és aconseguir que agents turístics del territori que no es dediquen específicament a la informació turística, puguin donar orientacions adequades als visitants.

També la comissió ha treballat per a la implantació d'una xarxa de 150 senyals de les 112 geolocalitzades i amb cobertura telefònica gratuïta.

El grup de treball de la Comissió d'Accidentabilitat en Muntanya l'han integrat professionals de diferents departaments de la Generalitat, la Diputació de Lleida, els consells comarcals i ajuntaments de la zona.

També han format part de la comissió parcs naturals, estacions d'esquí, agents rurals, bombers, Mossos d'Esquadra i Protecció Civil.