L’ajuntament de la Seu ajorna el cobrament dels tributs municipals

“En aquests moments d’incertesa, no volem que els tributs municipals representin una preocupació afegida més pels urgellencs i urgellenques”, justifica Francesc Viaplana

L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha decidit, entre altres mesures econòmiques, l’ ajornament del pagament dels tributs municipals i altres ingressos fins que finalitzi l’estat d’alarma decretat. El vicealcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, ha explicat al respecte que “en aquests moments d’incertesa, no volem que els tributs municipals representin una preocupació afegida més pels urgellencs i urgellenques”.

Així doncs, es paralitza l’emissió de rebuts i liquidacions d’impostos i taxes mentre duri el període d’alarma, i es concediran noves facilitats per al pagament dels deutes, com ara ajornaments i/o fraccionaments sense recàrrec, dintre de l’exercici 2020.

Aquesta mesura s’aplicarà als serveis de les escoles municipals i llar d’infants, que ajornaran el cobrament de les corresponents quotes pendents, després que des del passat 13 de març interrompessin la seva activitat. D’altra banda, l’ Escola municipal de música, que segueix donant classe de manera telemàtica, sí que cobrarà la part proporcional d’aquest servei, però també de manera ajornada.

Un altre cobrament que quedarà ajornat és el dels rebuts dels lloguers de finques municipals mentre duri l’estat d’alarma decretat per la crisi sanitària del coronavirus. Tampoc es liquidaran les ocupacions de via pública per aquells negocis que no poden oferir els seus serveis en aquest període.

Pel que fa als serveis d’ ajuda a domicili i de teleassistència que se segueixen oferint, també s’ ajornarà la seva facturació fins que no finalitzi l’estat d’alarma actual.