Publicitat
Publicitat

El ple de la Seu aprova una moció en contra del Consorci Sanitari

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell va aprovar aquest dilluns una moció en contra del Consorci Sanitari a Ponent i el Pirineu i a favor de la sanitat pública. La moció va ser presentada per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), i va rebre el suport de Compromís X La Seu i les abstencions dels grups municipals de CiU i ERC.

La proposta de la creació d'un ens sanitari unificat que gestionés els hospitals i centres sanitaris públics ha estat molt polèmica i amb posicions enfrontades. La moció de la CUP al ple de l'Ajuntament arriba després de la seva paralització, raó per la qual el grup majoritari (CiU) es va abstenir, assegurant que és una proposta "extemporània", segons va manifestar l'alcalde de la Seu d'Urgell Albert Batalla a Ràdio Seu.

Tot i així, Batalla va insistir que l'ens que es vol crear "no serà en cap cas negatiu per al territori", mentre que la regidora Paqui Gómez, de Compromís, va alertar del perill d'obrir la porta a les empreses privades en la gestió d'equipaments fins ara públics.

La moció de la CUP afegeix, a més, un compromís per la defensa de la sanitat pública "com a verdader servei de gestió 100% públic i de qualitat, i per tant d'enterrar definitivament el Consorci". Segons la Candidatura d'Unitat Popular, la creació de l'ens suposaria una "precarització" dels llocs de treball dels centres implicats i "una privatització encoberta" amb l'entrada de capital privat.