Publicitat
Publicitat

Els candidats de la Seu fan una crida a la participació

Els set candidats a l'alcaldia de la Seu d'Urgell ja han exercit el seu dret a vot al llarg d'aquest diumenge al matí

Els set candidats a l'alcaldia de la Seu d'Urgell ja han exercit el seu dret a vot al llarg d'aquest diumenge al matí. Tots ells han fet una crida a la participació, i alguns han encoratjat la ciutadania a fer sentir la seva veu per tal de decidir quin model de ciutat vol. En aquests comicis s'hi presenten set formacions, dues més que a les anteriors eleccions, a causa de la irrupció de la CUP i de SI.

El primer en votar ha estat el candidat de Solidaritat per la Independència (SI), Marc Foix, que encapçala per primera vegada una llista i ho fa per un partit que, a més, mai s'havia presentat a la Seu. Ha assegurat que encara la jornada "amb molt optimisme, perquè estem en temps de canvi i la gent s'està mobilitzant". A més, ha mostrat l'esperança que "la democràcia triomfi i hi hagi el màxim de participació".

El segon en exercir el seu dret a vot ha estat el cap de llista de la CUP, Pau Lozano, que també es presenta -tant el partit com el candidat- per primera vegada a les eleccions municipals a la Seu. Lozano també ha assegurat que encaren la jornada electoral "amb optimisme" i s'ha mostrat esperançat amb el fet que "molta gent de la Seu que mai ha anat a votar, per fi hi pugui anar amb il·lusió i per canviar les coses, que per això ens presentem".

Pràcticament a la mateixa hora i al mateix col·legi han coincidit els candidats del PP, d'Entesa per la Seu i de Compromís X la Seu. El candidat de la formació popular, Cesáreo Losada, que també és el primer cop que es presenta a l'alcaldia de la ciutat, ha assgurat que encara la jornada "amb il·lusió" i ha animat a tothom a "aprofitar el bon dia per anar a votar".

Per la seva banda, el candidat d'Entesa per la Seu -que agrupa ICV, Podem i independents-, Antoni Viñals, ha fet una crida a anar a les urnes i ha demanat "a aquells que estan a casa que si no voten deixarem passar una oportunitat que només es presenta cada quatre anys". A més, ha afegit que "són ells els que han d'anar a votar i han de votar les opcions que faran fora el govern que fins ara ha portat l'Ajuntament on l'ha portat". En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que "a partir de dilluns, l'Ajuntament de la Seu agafarà un caire totalment diferent".

El candidat de Compromís X la Seu -la denominació sota la qual es presenta el PSC conjuntament amb MES i independents- i principal aspirant a desbancar Albert Batalla de l'alcaldia, Òscar Ordeig, ha animat la gent a anar a votar "a dir com s'ha d'enfocar el futur de la Seu i també del Pirineu, i a marcar prioritats, objectius i nous camins per casa nostra". Ordeig ha fet especial èmfasi en la necessitat que hi hagi una alta participació, ja que "no ens podem quedar amb la participació tan baixa del 2011".

El candidat a la reelecció per CiU, Albert Batalla, també ha fet una crida a la participació ja que "els propers quatre anys són molt importants per la ciutat i val la pena que tothom pugui decidir de forma democràtica i transparent com volen que s'orienti la ciutat els propers temps". Batalla ha afegit que "hem passat una crisi important i els propers anys han de ser els de la recuperació". És per això, ha assegurat, que "val la pena que l'Ajuntament que en surti, surti absolutament reforçat a través d'una àmplia participació i suport de la ciutadania".

El darrer candidat en votar ha estat el d'ERC, Francesc Viaplana, que també s'estrena com a cap de llista. Viaplana ha fet una crida a la participació i s'ha mostrat esperançat que es puguin superar les xifres de fa quatre anys, que "van ser una mica ridícules". El candidat republicà s'ha mostrat "amb ganes" i ha afegit que "ara només falta que la Seu decideixi".

La participació arriba al 31% al migdia

Les crides a la participació estan tenint una bona resposta, i a les dues del migdia, aquesta s'enfilava ja, a la Seu d'Urgell, fins el 31%. Això representa un increment del 3,75% respecte l'any 2011.