Publicitat
Publicitat

Els ciutadans de la Seu podran accedir amb el mòbil a tot el transport públic de Catalunya

El secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, ha anunciat aquest divendres que la Seu d'Urgell formarà part de la T-Mobilitat

Ricard Font ha anunciat aquest divendres que la Seu d'Urgell formarà part de la T-Mobilitat que ha de permetre accedir amb el mòbil a tot el transport públic de Catalunya. Font ha fet aquest anunci acompanyat del candidat de CiU, Albert Batalla, que s'ha mostrat satisfet amb aquest anunci que ha permetre que “la Seu sigui una ciutat més ben connectada” amb la resta del territori.

Batalla ha recordat les bones dades aconseguides amb la implantació de la T10/120 i ha destacat que la petició de l’Ajuntament es fonamentava en la necessitat de rebaixar el preu del bitllet senzill per afavorir els viatgers de l’Alt Urgell en els seus desplaçaments a Barcelona i a Lleida. De fet, Font ha destacat que del 2011 al 2014 s'ha augmentat un 45% el nombre de viatges a Barcelona, passant dels 16.420 als 23.614. Durant el 2014 s’han comptabilitzat 15.000 viatges a Barcelona amb la targeta T10/120. Pel que fa a Lleida, les dades mostren que en només un any de funcionament de l’abonament s'han incrementat un 8% els viatges. Vist l'èxit d'aquesta iniciativa, Font ha anunciat que s'està treballant, a petició de l’Ajuntament, per connectar la Seu d'Urgell amb Girona.

Font també ha volgut ressaltar que des del 2011 s'ha quintuplicat el pressupost que la Generalitat ha invertit en transport públic a l’Alt Urgell, passant dels 136.996 als 716.334 euros. Pel que fa a altres infraestructures, Font ha explicat que està pràcticament enllestit el projecte executiu del túnel dels Tres Ponts perquè pugui ser una realitat durant la propera legislatura i d'aquesta manera millorar la seguretat a la C-14.

Respecte a l'aeroport, la candidatura de CiU seguirà treballant per potenciar-ne l'activitat comercial, i aconseguir que aquesta infraestructura es converteixi en un punt de dinamització econòmica que beneficiï la Seu i tota la comarca.

Per últim, tant Font com Batalla, han explicat que des de les dues administracions es continuarà fent pressió perquè es construeixin les rotondes de Castellciutat i Montferrer a l'N-260 per part del Ministeri de Foment.