Publicitat
Publicitat

La consellera delegada de Bankinter avisa que hi ha més mecanismes de finançament fora del circuit bancari que dins

Dancausa afirma que dins del sector no s'està a l'aguait de com de perjudicials per al sector bancari poden ser aquests mecanismes

Maria Dolores Dancausa, consellera delegada del grup Bankinter, afirma que el sistema bancari no és conscient que "qui necessiti finançament avui disposa de més i millors mecanismes fora del circuit bancari". Ho ha dit dins la conferència titulada 'Hi ha finançament?' de la Trobada Empresarial al Pirineu, que s'ha celebrat a la Seu d'Urgell, amb el patrocini de Crèdit Andorrà.

Dancausa afirma que dins del sector no s'està a l'aguait de com de perjudicials per al sector bancari poden ser aquests mecanismes, que titlla de "grans competidors" que sorgeixen "dels llocs més insospitats". Així, assenyala a grups de comunicació de grans empresaris mundials o a petits grups empresarials capaços de finançar-se els uns als altres, o bancs que operen des d'altres països malgrat no tenir gaire capil·laritat mitjançat una bona xarxa d'oficines. Centrant-se en aquesta última fórmula, considera que aquesta pot ser també una fórmula a explorar per la banca espanyola: operar en altres mercats.

La consellera delegada de Bankinter ha contextualitzat aquesta observació amb un posicionament crític davant la forma com s'afronta la sortida de la crisi. Considera que se segueix aplicant el patró dels models econòmics del passat, basats en el sector de la construcció i la requalificació de terrenys i que se segueix sota l'ombra de la corrupció. També apunta que el diagnòstic de la crisi s'ha fet "amb molt mantra i moltes frases fetes". Tot plegat ho ha reblat afirmant que "en aquest moment, el futur el busquem ansiosament i irònicament mirant enrere, pensant en els anys previs a la crisi, que no tornaran". Amb tot, considera Internet com a element clau per a la sortida de la crisi.

María Dolores Dancausa, que fa gairebé cinc anys que encapçala la cúpula directiva del grup Bankinter, ha valorat positivament la funció de regulador i supervisor que assumeix el Banc Central Europeu. Adverteix que aquest organisme reclamarà més requeriments de capitalització, de 'reporting', d'informació i de transparència. Dancausa ho descriu com un avantatge, ja que així tots els bancs estaran "tractats per igual". Fins i tot apunta que això propiciarà que "els bancs espanyols aprendran molt dels bancs europeus i que els bancs europeus també tenen coses a aprendre dels bancs espanyols".