Publicitat
Publicitat

Es constitueix el nou Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Jesús Fierro ha estat reelegit president del Consell Comarcal

El nou Consell Comarcal de l’Alt Urgell s’ha constituït aquest dimecres a la Seu d’Urgell com a resultat de les eleccions municipals del passat 24 de maig. El plenari estarà format els pròxims quatre anys per 11 consellers de Convergència i Unió, 5 d’Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal i 3 de la candidatura de Progrés. Aquest dimecres han pres possessió 17 dels 19 consellers, mentre que els dos restants, que no hi han pogut assistir per raons personals, prendran possessió en el proper plenari. Jesús Fierro i Rugall, de CiU, ha estat reelegit president del Consell Comarcal amb 15 vots a favor i 2 en blanc.

Entre les prioritats per als pròxims quatre anys, Jesús Fierro ha destacat la promoció econòmica, la gestió conjunta de la recollida i el tractament dels residus sòlids urbans, la implementació de polítiques forestals i de gestió dels boscos públics, l’ampliació de la prestació de serveis als municipis, el manteniment i la millora de les xarxes de camins i la incorporació de nous serveis d’atenció a les persones.

Tots tres grups, a través dels seus portaveus, han coincidit a remarcar la importància de treballar per als petits municipis i fer-ho amb la màxima transparència.

El president ha destacat que "a nivell nacional viurem moments únics i des de l’Alt Urgell també hem de contribuir al moment històric que viu Catalunya". En aquest sentit, 14 dels 17 consellers presents han promès el càrrec fent constar que treballaran, a més a més de per la comarca, per la independència de Catalunya.

Jesús Fierro ha agraït el treball i la dedicació dels consellers sortints, els quals han estat obsequiats amb una reproducció del pergamí dels 'Greuges de Guitard Isarn de Caboet', document del segle XI escrit part en llatí i part en català.

La composició del plenari de l’ens comarcal ha vingut determinada pel resultat de les eleccions municipals. Així, dos terços dels consellers comarcals han estat atribuïts a les diverses forces polítiques en funció dels vots obtinguts per a cadascuna d’elles arreu de la comarca, mentre que el terç restant està en relació al nombre de regidors que van resultar elegits en els comicis locals.