Publicitat
Publicitat

La contractació de transfronterers augmenta un 12% en l'hostaleria i un 33% en la quota general

L'ajuntament urgellenc consideren que aquests resultats mostren que les gestions realitzades pel Consistori tant amb el Govern d'Andorra com amb les empreses andorranes estan començant a donar resultats positius

El creixement de la quota temporal de fronterers, és a dir, en el sector hostaleria, turisme i comerç, ha estat del 12% entre el 29 d'octubre del 2014 i el 6 de març del 2015, respecte al mateix període de l'any anterior. Així ho revelen les dades facilitades pel Ministeri de Justícia i Interior a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, en què també es posa en relleu que la quota general d'autoritzacions frontereres, on s'inclouen perfils professionals singulars -personal directiu, tècnics superiors i de suport, auxiliars d'infermeria, entre d'altres-, ha augmentat un 33% en aquest mateix període respecte l'any anterior.

L'ajuntament urgellenc consideren que aquests resultats mostren que les gestions realitzades pel Consistori tant amb el Govern d'Andorra com amb les empreses andorranes estan començant a donar resultats positius pel que fa a la contractació de personal laboral procedent de la la Seu i comarca. L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha remarcat que des de l'Ajuntament urgellenc es faran gestions per contactar directament amb grups d'empreses d'Andorra, com entitats bancàries, grans magatzems, equipaments turístics, entre d'altres, per poder anar més enllà.

Les peticions fetes per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell a Andorra per fer més permeable als fronterers el mercat laboral andorrà s'han concretat en dues accions. La primera, haver aconseguit que en el darrer decret de quotes laborals del Govern d'Andorra hi constés una quota diferenciada per a fronterers. La segona acció ha estat la creació d'un sistema per rebre directament les ofertes laborals d'Andorra a la Seu i a tot l'Alt Urgell. L'ens receptor d'aquestes ofertes laborals d'Andorra és el servei de treball de l'Oficina Jove de l'Alt Urgell que s'encarrega de fer-ne difusió entre les persones interessades, així com el traspàs d'aquesta informació a l'Oficina de Treball del Servei d'Ocupació de Catalunya, la borsa de treball bicat.cat i altres agents públics.