Publicitat
Publicitat

La Seu d'Urgell, capital dels Esports a la Natura el 2017

La Seu d'Urgell ha estat escollida per celebrar el Congrés Europeu d'Esports a la Natura del 2017

La Seu d'Urgell ha defensat aquest dijous la seva candidatura per acollir el Congrés ENOS'2017 davant dels membres del plenari d'aquest certamen que s'està celebrant aquests dies a Newcastle. La Seu d'Urgell, que competia amb Marsella a l'hora de ser l'amfitriona d'aquest congrés bianual, ha estat finalment la ciutat escollida per a l'edició del 2017. Segons assenyalen des del consistori alturgellenc, la junta directiva d'ENOS ha valorat “molt positivament” el dossier presentat i defensat per la delegació catalana -formada per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i INEFC- encapçalada per l'alcalde de la Seu, Albert Batalla. En aquest sentit, assenyalen que els responsables d'ENOS han tingut en compte el potencial de turisme i esport a la natura que ofereix la Seu d'Urgell i la comarca.

Albert Batalla ha explicat que “en la defensa de la candidatura hem volgut destacar la intensa relació de la ciutat amb l'esport, amb la natura que ens envolta i també l'experiència en l'organització de congressos. Els hem convençut i treballarem aquests dos anys per fer un gran congrés i aprofitar aquesta oportunitat”.

El Congrés ENO'S 2017 serà organitzat conjuntament per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC). Aquest congrés és obert a la participació d'agents vinculats al turisme, l'esport, el medi ambient i el desenvolupament local que té com a objectiu compartir estratègies de desenvolupament en activitats esportives en el medi natural.

El Congrés ENO'S es va iniciar el 2011, any que el va organitzar la ciutat d'Annecy (França), l'any 2013 ha va fer Liptovsky Mikulas (Eslovàquia), i aquest 2015 ho ha fet Newcastle (Irlanda del Nord).