Publicitat
Publicitat

La Seu d'Urgell, distingida com a vila florida

La capital de l'Alt Urgell s’incorpora al projecte Viles Florides, que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora de les zones verdes

La Seu d'Urgell s’incorpora al projecte Viles Florides que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds.

La Seu d'Urgell és, a més, el primer municipi de la comarca de l'Alt Urgell en sumar-se a Viles Florides i la seva adhesió arriba després de la incorporació al mes de febrer de l'històric carrer dels Canonges, que es va convertir també en el primer espai florit de la comarca alturgellenca.

Per a la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament urgellenc, Mireia Font, adherir-se al moviment era un pas lògic després de la feina feta i el compromís demostrat des de fa anys promovent i implicant-se en l’enjardinament de zones verdes. "La Seu d'Urgell disposa d'un gran patrimoni de zones verdes, parcs, jardins i rotondes dissenyats i cuidats de manera sostenible", afirma Font. “Per tot això, creiem fermament que la Seu és una vila florida”, abunda la tinent d’alcalde urgellenca. Amb aquesta incorporació ja són 102 els municipis de tota Catalunya que formen part del moviment de Viles Florides.

Actualment el municipi de la Seu disposa d’aproximadament de 220.000 metres quadrats d’espais verds, fet que suposa una ràtio de 17,6 metre quadrat per habitant. Pel que fa a l’arbrat cal destacar que hi ha uns 5.300 arbres d’unes 60 espècies diferents. Respecte al nombre de plantes amb flor que es col·loquen anualment a la Seu és d’aproximadament unes 3.000 unitats.

Val a dir també que la capital alturgellenca també gaudeix de molts balcons particulars que mostren una ornamentació floral molt reeixida.

Viles Florides

Viles Florides vol reconèixer la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir. El projecte posa en valor la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de  vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d’economies locals a través de l’atractiu del parcs i jardins.

Actualment hi ha a Catalunya 86 municipis distingits com a vila florida en reconeixement a la seva tasca per a la millora de l’espai urbà. De forma anual es lliuren les Flors d’Honor, el distintiu que certifica aquests municipis com a viles florides. La Flor d’Honor –n’hi ha d’una a cinc– s’entreguen segons el criteri d’un jurat especialitzat de la CHOC. Actualment, els municipis de Bagergue, Figueres, Mollet del Vallès, Olot i Vila-Seca són els cinc municipis catalans amb quatre Flors d’Honor, la major distinció fins ara. Mentre que hi ha 31 municipis amb tres, 44 amb dues i 6 amb una.