La Seu d'Urgell manté un bon índex de seguretat amb 29 delictes per cada 1.000 habitants

La mitjana de fets delictius a Catalunya és de 75 per cada 1.000 persones. Els robatoris amb força baixen, però augmenten les estafes per Internet

Entre el mes d'abril del 2017 i el març del 2018, la Seu d'Urgell va registrar una mitjana de 28,9 fets delictius per cada 1.000 habitants, per sota de la mitjana de Catalunya, que és de 75 per cada 1.000 habitants. Així s'ha donat a conèixer aquest dijous en la sessió ordinària de la Junta Local de Seguretat de la Seu d'Urgell, on s'ha posat de manifest que els robatoris amb força o amb violència es mantenen igual o més baixos que l'any passat, però que, en canvi, han augmentat les estafes, especialment en compres fetes per Internet.

De les xifres presentades se'n desprèn que la Seu d’Urgell continua, un any més, sent una de les capitals de comarca del país que gaudeix d’un índex més alt de seguretat ciutadana. L’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, ha manifestat que “es continuarà treballant per mantenir i millorar encara més la seguretat ciutadana, així com la qualitat de vida dels urgellencs i urgellenques, adaptant-nos als nous reptes que la societat ens planteja”.

Augment dels fets delictius via Internet

Els robatoris amb força o amb violència perpetrats a la Seu d’Urgell es mantenen en xifres mínimes, és a dir, igual o més baixes que en el mateix període avaluat l’any passat, mentre que han augmentat les estafes, especialment en compres realitzades per Internet.

La Policia Municipal de la Seu d’Urgell ha obert 40 expedients sancionadors per sorolls i convivència ciutadana i 85 per control de gossos.

Pel que fa al control de trànsit i mobilitat viària, ha constatat 8 infraccions per superar la velocitat marcada i 15 infraccions en controls d’alcoholèmia. També s’han penalitzat 1.376 infraccions més relacionades en d’altres àmbits de la mobilitat i la seguretat del trànsit.

L'ajuntament també ha destacat que en aquest darrer any s’ha experimentat un lleuger descens de l’accidentalitat pel que fa al trànsit urbà.

Control de l'ADN dels gossos

La Junta Local de Seguretat de la Seu d’Urgell s’ha marcat com a objectius disminuir els problemes de convivència que es puguin produir durant la nit i augmentar la prevenció davant de possibles estafes per Internet a través de formació adreçada a tot tipus de col·lectius.

Durant el 2018 l'ajuntament també controlarà l'ADN dels excrements de gossos que no es recullin de la via pública i instal·larà càmeres en diferents punts de la ciutat.