Publicitat
Publicitat

La Seu d'Urgell reserva 100.000 euros del pressupost per a propostes ciutadanes

S'han fet arribar a l'Ajuntament 129 projectes que seran revisats per una comissió tècnica i es prioritzaran per votació popular

La ciutadania urgellenca ha fet arribat a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell un total de 129 propostes al procés participatiu que es va obrir el passat 18 de febrer, amb l'objectiu de decidir com invertir 100.000 euros del pressupost municipal d'aquest any. Les propostes s’han presentat tant a títol individual com en representació de diferents entitats de la ciutat.

Un cop finalitzada la primera fase del procés en què s'han recollit les propostes de la societat urgellenca, s'inicia el següent pas, en què una comissió de personal tècnic municipal realitzarà la valoració tècnica i econòmica de les proposicions presentades, en base al llistat facilitat per l’empresa assessora, on únicament apareixeran les propostes formulades, sense que hi consti qui les ha presentat.

Una vegada valorades les 129 propostes, les que s'hagin acceptat en base a l'acompliment dels criteris i la viabilitat tècnica i econòmica, es podran consultar -a finals d'aquest mes de març- tant  al web municipal www.laseu.cat com a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de la Seu. La publicació de totes les propostes acceptades permetrà que tothom que ho desitgi en pugui tenir coneixement i pugui prioritzar-les posteriorment valorant la seva urgència i necessitat.

A partir del 30 de març i fins a l'11 d'abril tindrà lloc la fase que permetrà a tots els urgellencs i urgellenques, majors de 16 anys, tenir l'oportunitat de prioritzar les propostes a través d'un procés de votació popular. Cadascun dels ciutadans podrà elegir un màxim de cinc propostes del llistat obtingut. Les votacions es realitzaran mitjançant uns formularis que caldrà dipositar a les urnes disponibles a l’Ajuntament. Les propostes finals se seleccionaran en base a l’ordre de prioritats obtingut i als límits establerts. L'última setmana d’abril es realitzarà una sessió de retorn dels resultats obtinguts durant el procés.