Els denunciats per assetjament per la directora de l'escola Rosa Campà neguen les acusacions

El director del Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida i dos inspectors del departament han declarat al Jutjat número 2 de la Seu d'Urgell

El director del Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, i dos inspectors del departament, han declarat aquest dimarts al Jutjat número 2 de la Seu d'Urgell respecte a les acusacions d'assetjament i coacció en l'àmbit funcionarial fetes per la directora de l'escola Rosa Campà (del municipi de Montferrer i Castellbò), Maria Rodríguez. Els tres denunciats han negat els fets, segons informa RàdioSeu.

Rodríguez es va querellar contra els tres homes, que han estat citats a declarar, però cap d'ells ha respost les preguntes de l'acusació, tot i que sí ho han fet a les del fiscal i a les del seu advocat. Durant aquesta setmana i la que ve declararan diversos testimonis en relació amb la querella, presentada el 7 de desembre passat, després que la directora "se sentís perseguida arran de la disconformitat d'alguns professors amb el nou projecte educatiu del centre, i perquè algunes veus van difondre suposades calúmnies sobre la seva persona, com ara que havia comès irregularitats en l'exercici de la seva feina", segons va informar el seu advocat, Pau Simarro.

Simarro ha denunciat que es va voler fer dimitir Rodríguez per uns fets vinculats a la gestió del centre educatiu, que la conselleria d'Educació ha considerat faltes lleus. L'acusació ha especificat que se li va retreure a la directora que firmés un conveni sense tenir funcions per fer-ho i per no haver convocat eleccions al consell escolar dins el termini establert.

L'advocat de la directora ha insinuat, a la sortida del jutjat, que hi ha connotacions polítiques en el cas. Simarro també ha puntualitzat que un dels inspectors, en la seva declaració en seu judicial, ha reconegut que li va "aconsellar" que deixés el càrrec. El lletrat considera l'afirmació "una lectura molt amable dels fets", ja que ha afirmat que en aquella trobada li van dir a la directora "que si no renunciava, seria cessada".