Un vehicle, amb almenys dos ocupants, queda atrapat per una gran esllavissada de pedra al Pallars Jussà

Els serveis d'emergències intenten accedir a la zona per buscar possibles víctimes

Els Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra busquen un vehicle que hauria quedat atrapat sota d'una gran esllavissada de pedra, que ha bloquejat completament la carretera LV-9124 a Castell de Mur, al Pallars Jussà. Un vehicle circulava per aquest punt quan s'ha produït el despreniment. L'alcalde del municipi, Josep Maria Mullol, ha explicat a l'ARA que sospiten que en el vehicle hi viatjarien dos veïns de la zona. El cotxe ha quedat sota les grans roques despreses, que ocupen "uns 200 metres de la carretera". Geòlegs i cartògrafs de Protecció Civil inspeccionen també l'estabilitat del terreny.

Les tasques de rescat van per llarg, perquè per accedir completament a la zona afectada pel despreniment, els serveis d'emergències necessiten comptar amb maquinària pesant per poder retirar les grans roques despreses. A més han d'assegurar l'estabilitat de la zona, segons fonts consultades per l'ARA.

Tot i que "havia plogut molt", el batlle desvincula l'esllavissada de les condicions meteorològiques i apunta a un fet accidental. De fet, recorda que sota la cinglera hi havia un poble medieval abandonat fa dècades "perquè ja se sabia que hi havia perill de caiguda". 

La major part de la roca situada a l'esquerra de la carretera ha caigut sobre la via, cobrint-la per complet. Un geòleg de Protecció Civil està inspeccionant també l'estabilitat del terreny. L'alcalde però apunta que es tracta d'un accident aïllat i no tem que "hi hagi més risc" de despreniments a la zona.

Fins al lloc dels fets s'han desplaçat un helicòpter i cinc unitats terrestres dels Bombers de la Generalitat -entre ells especialistes del GRAE, el grup de recolzament d'actuacions especials-, vuit dotacions dels Mossos d'Esquadra -entre elles la d'Intervenció de Muntanya- i una unitat del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM). També s'ha desplaçat a la zona un tècnic geòleg de Protecció Civil, que inspecciona l'estabilitat del terreny.

La carretera és titularitat de la Diputació de Lleida que ha enviat els seus tècnics a la zona. El president de l'organisme també s'hi ha desplaçat.

A les deu de la nit s'han suspès les tasques de recerca, que es reprendran aquest dimarts. Els serveis d'emergència han advertit que ningú s'apropi a la zona, ja que hi ha risc de més esllavissades.