Una esllavissada talla la carretera entre Puigcerdà i Prada de Conflent

La RN116 està tallada entre Montlluís i Oleta, en un tram de 19,9 quilòmetres, i el despreniment també afecta la línia del Tren Groc

Una esllavissada de blocs rocosos talla des d'aquest dilluns a la nit la carretera nacional francesa RN116, que uneix Puigcerdà amb Prada de Conflent i Perpinyà, al departament dels Pirineus Orientals. En concret, s'ha prohibit el trànsit en un tram de gairebé 20 quilòmetres, entre Montlluís i Oleta.

L'esllavissada ha tingut lloc a dos quilòmetres per sobre de la comuna de Fontpedrosa i, a causa del risc de nous despreniments, el tancament de la carretera s'ha perllongat per una durada indeterminada. De fet, el bloc que es va desprendre aquest dilluns a la nit feia tres tones, i dos altres rocs d'una tona amenacen de desprendre's.

La direcció interdepartamental de carreteres del sud-oest de França (Dirso) ha habilitat una ruta alternativa entre Perpinyà i Montlluís a través de la RD117 i la RD118, tot i que en aquesta darrera carretera no es permet la circulació a vehicles de més de 7,5 tones, que són desviats cap a Foix.

A més, l'esllavissada també ha afectat la línia ferroviària, de manera que també s'ha interromput la circulació del Tren Groc, que uneix la Guingueta d'Ix amb Vilafranca de Conflent.

Etiquetes