Pirineus 08/08/2017

Un nou espai per a joves, la proposta més votada als pressupostos participatius de la Seu

Millores a la zona esportiva i una nova ubicació per als contenidors al centre de Castellciutat, idees que també han estat seleccionades

Ara Andorra
2 min
La tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Anna Vives, i la tècnica municipal Judit Cerdaña, durant la presentació dels resultats. / AJUNTAMENT DE LA SEU

La Seu d'UrgellLa creació d’un Espai Jove al Centre Cívic l’Escorxador ha estat la proposta més votada als pressupostos participatius 2017 de la Seu d’Urgell. Segons es detalla en la proposta, ha de tenir com a objectiu programar activitats culturals i de lleure adaptades a les necessitats i demandes del jovent del territori, d’entre 12 i 25 anys. La idea ha rebut 85 vots i tindrà una dotació de 20.000 euros.

La segona proposta més votada, amb 68 suports, també té a veure amb aquesta franja d’edat, ja que demana habilitar una zona com a parc juvenil, destinat específicament a aquest col·lectiu, amb una partida de 25.000 euros.

En tercer lloc, amb 67 vots, ha quedat la substitució de la gespa de les pistes municipals de pàdel, amb un cost estimat de 15.000 euros. La quarta idea més votada, amb 63 veïns a favor, també és per a la zona esportiva i consisteix a equipar el Pavelló Poliesportiu amb un equip de megafonia, per un valor de 6.000 euros.

Finalment, també ha entrat en el límit pressupostari el cinquè projecte més votat, que demana canviar la ubicació dels contenidors de recollida selectiva de Castellciutat, situats actualment a la plaça de l’Arbre. Aquesta actuació ha rebut 57 vots favorables i, de les aprovades, és la que té un pressupost més elevat, amb 45.000 euros. En total, cal recordar, que els veïns i veïnes de la ciutat poden decidir el destí d’una partida d’un total de 100.000 euros dels comptes municipals.

Un total de 330 persones han participat en l’edició d’enguany dels pressupostos participatius. Una xifra semblant a la de l’any passat, quan hi van prendre part 363 veïns. A la primera experiència, l’any 2015, la xifra havia estat de 243 persones. El cens sobre el que s’ha treballat, que engloba tots els veïns empadronats a la ciutat i majors de 16 anys, constava de 10.297 persones.

Propostes potencials

En l’anàlisi posterior per part dels tècnics, també s’ha deixat en reserva cinc “propostes potencials”; és a dir, que no han aconseguit prou vots però que podrien ser executades en el futur al marge dels pressupostos participatius perquè es consideren igualment interessants. Entre aquestes destaca la instal·lació de lavabos públics (45.000 euros), que ha estat la setena proposta més votada.

Fora de les deu propostes més votades han queda millorar la zona d’autocaravanes (3.624 euros), arranjar el Parc del Cadí (70.000 euros), revisar i millorar els senyals informatius de la ciutat (15.000 euros) i canviar el parquet del Palau d’Esports (20.000 euros).

A la primera fase es van presentar un total de 112 idees, de les quals 37 van ser validades, 57 van ser descartades per no ajustar-se als criteris tècnics i econòmics i 18 més es van descartar perquè eren repetides.

La xifra de propostes presentades és semblant a la del primer any (129) i s’ha ajustat respecte de l’any passat, quan se’n va arribar a rebre 186, de les quals, tanmateix, només 33 van ser validades ja que unes altres 80 no s’ajustaven als criteris requerits i 73 més eren repetides.

stats