Un mort i dos ferits per la caiguda d'unes roques a la C-16 a la Nou de Berguedà

L'esllavissada ha passat pels voltants de les 14 hores i ha afectat dos turismes que hi circulaven

Un mort i dos ferits per la caiguda d'unes roques a la C-16 a la Nou de Berguedà, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). L'avís del sinistre s'ha rebut a les 13.47 hores d'aquest dissabte al quilòmetre 111 de la C-16, entre Cercs i Guardiola de Berguedà. Les primeres informacions apunten que diverses roques –algunes de la mida d'una pilota de futbol- han caigut a la calçada i han impactat contra dos turismes que circulaven a la zona.

Com a conseqüència de l'impacte, el conductor d'un dels cotxes ha mort mentre que l'acompanyant ha quedat ferit lleu, i traslladat a l'Hospital de Berga. El conductor del segon cotxe implicat ha resultat ferit de poca gravetat.

La C-16 està completament tallada en ambdós sentits de la marxa i es fan desviaments per la BV-4025 i la B-400 a través de Sant Corneli, el Jou i Vallcebre. Protecció Civil informa que un tècnic de manteniment en carreteres farà avaluació del risc i comprovarà l'estat del terreny a la zona.

Arran del tall de carretera, el Servei de Mobilitat recomana desviar-se per la C-14 per anar d'Andorra cap a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Fa poc més d'un mes, es va produir una altra esllavissada a la mateixa carretera, en aquest cas a l'alçada de Guardiola de Berguedà, però que sortosament no va causar ferits.